Haberler

Dünya Çocukları Performanslarıyla Büyüledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği Çocuk Festivali gala programıyla devam etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği Çocuk Festivali gala programıyla devam etti.

Özellikle Afrika'dan gelen çocuklar sempatik tavırlarıyla dikkat çekerken ülkelere özgü kıyafetler gökkuşağını andırdı. Farklı oyunlar ve kıyafetler içerisindeki dünya çocukları birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Festival kapsamında Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Kocaeli Çocuk, Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda gerçekleştirilen gala programına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Sibel Gönül ve Mehmet Ali Okur, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, dünya çocukları ve Kocaelili çocuklar ile aileleri katıldı.

Özel gala programında, dünyanın 41 ülkesinden Kocaeli'ne gelen 1000 çocuk yöresel kıyafetleri içinde yörelerine has oyunları sergiledi. Sempatik tavırlarıyla beğeni toplayan çocuklar zaman zaman salonun içine, seyircilerin arasında karışarak vatandaşlarla kaynaştı. Programda günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Karaosmanoğlu, "Dili, rengi, ırkı ne olursa olsun bütün dünya çocukları burada. Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Bizler istiyoruz ki hiçbir çocuğumuzun ülkesi işgal edilmesin, hiçbir çocuğumuz gözyaşı dökmesin. Çocuklarımıza yapılan her türlü baskı ve şiddeti reddediyoruz. Türkiye'de de artık bir aileniz var" dedi.

Öte yandan etkinliği dünya çocuklarının aileleri de kendi ülkelerinden izleme imkanı buldu. Kocaeli TV ve TV 41 televizyonları tarafından canlı olarak yayınlanan gala programı, bu kanalların internet sitesinden de canlı olarak verildi. Kocaeli'nden verilen barış mesajları tüm dünyaya ulaşırken çocukların aileleri de kendi ülkelerinden programı izledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından ülkelerin grup liderlerine bu TV kanallarının web adresleri ve canlı yayını izleyebilmek için gerekli bilgileri verildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu İlyas Şeker Fatma Şahin Afrika Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title