Haberler

Diyarbakır'da iki aile arasındaki 3 yıllık husumet böyle son buldu

Güncelleme:

Diyarbakır'da yaklaşık 3 yıl önce gerçekleşen ölümlü olay nedeniyle aralarında husumet bulunan Yeşil ve Irmak aileleri, dün iş adamı, siyasi parti ve kanaat önderlerinin arabuluculuğuyla barıştı.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde yaklaşık 3 yıl önce gerçekleşen ölümlü olay nedeniyle aralarında husumet bulunan Yeşil ve Irmak aileleri, dün iş adamı Mustafa Çubuk, siyasi parti ve kanaat önderlerinin arabuluculuğuyla barıştı.

GÖRÜŞMELER BARIŞLA SONUÇLANDI

Merkez Bağlar ilçesi Gömmetaş köyünde oturan Irmak ailesi ve Topraktaş köyünden Yeşil ailesi arasında çıkan husumette 1 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralanmıştı. Siyasi parti temsilcileri, iş adamı Mustafa Çubuk ile kanaat önderleri Cafer Çubuk, İzzet Çubuk, Adil Çubuk, Zeynel Çubuk, Halil Cidal ve Ahmet Sankur'un araya girmesiyle husumetin son bulması için yapılan görüşmeler barışla sonuçlandı. Barış yemeğinde bir araya gelen taraflar, salavatlar eşliğinde Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barıştı.

Diyarbakır'da iki aile arasındaki 3 yıllık husumet iş adamının aracılığıyla son buldu

BARIŞ KOMİSYONU KURULACAK

Karacadağ bölgesinde depremin ardından dev yatırım yapan Diyarbakır İmalatçılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Çubuk, barış komisyonu kurduklarını belirterek, bölgede aralarında husumet bulunan ailelerin barışması için aracı olacaklarını söyledi. Çubuk, "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki kırsal Karacadağ bölgesinde malumunuz deprem sonrası 10 bin kişinin iş sahibi olabileceği dev yatırımın çalışmalarını başlattık. Bunun yanı sıra şimdi de bazı köylerimizde ve aşiretler arasında küskünlükler ve kan davaları mevcut. Yüzyıllardır maalesef süren kan davaları da mevcut. Biz de bölgemiz için Çubuk ailesi olarak bir barış komisyonu kurup sadece yatırımlarla kalmayıp, aileler arasındaki barışı sağlayacağız inşallah" dedi.

Diyarbakır'da iki aile arasındaki 3 yıllık husumet iş adamının aracılığıyla son buldu

"TÜM KÜSKÜN AİLELERİ BARIŞTIRMAYA HAZIR"

Kan davalarını bitirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Çubuk, "Irmak ve Yeşil ailesi arasında yaklaşık 3 sene önce bir kişi ölmüş, 5 kişi yaralanmıştı. Bundan dolayı yıllardır aileler maalesef çocuklarını okutamıyordu. Biz de Allah'a hamdolsun yatırımlarımızı devam ettirirken, bu iki ailemizin barışını sağlamış olduk. Maalesef iki genç arasında çıkan kavga aşiretlerin de dahil olmasıyla büyüyor. Biz de bunların yaşanmaması için, bölgemizdeki ailelerin daha huzurlu olabilmesi için barış komisyonumuz Diyarbakır'da tüm küskün aileleri barıştırmaya hazır. Biz, Çubuk ailesi olarak geçmişte dedelerimiz sürekli barış elçisiydi. Son zamanlarda bunu daha da hızlandırarak bölgedeki yaşanan kan davalarını bitirmek için geleneğimizi devam ettireceğiz" diye konuştu.

Diyarbakır'da iki aile arasındaki 3 yıllık husumet iş adamının aracılığıyla son buldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır İnsan Hakları Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title