Haberler

Diyarbakır'da Görevden Alınan Öğretmen İçin Eylem Yapıldı

Diyarbakır'da Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Etkinliğine Katılan Eğitim-sen Sekreteri ve Öğretmen Hasan Güngör'ün, Açılan Soruşturma Sonucunda Görevden Alınması Üzerine, DTP'li Belediye Başkanları ve Eğitim-sen Üyelerinin Katılımı ile Yürüyüş Yapıldı.

Diyarbakır'da Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) etkinliğine katılan Eğitim-Sen Sekreteri ve öğretmen Hasan Güngör'ün, açılan soruşturma sonucunda görevden alınması üzerine, DTP'li Belediye Başkanları ve Eğitim-Sen üyelerinin katılımı ile yürüyüş yapıldı.

Diyarbakır'da DTP'nin bir etkinliğine katılan Eğitim-Sen Sekreteri ve Celal Güzelses İlköğretim Okulu öğretmeni Hasan Güngör hakkında açılan soruşturma, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Disiplin Kurulu'nun Güngör'ü görevden alma kararıyla sonuçlandı. Kararı protesto eylemine DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Bayderir, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, DTP Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay, Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk ve çok sayıda DTP'li ile çocuklar katıldı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk, öğretmen Hasan Güngör'e, ''Bu ülkenin özgürleşmesi sorununa el attığı için işten el çektirildiğini'' savundu. Yapılan basın açıklamasının ardından çoğunluğu çocuk olan grup İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürümek istedi. Çocukların yürüyüşüne izin vermeyen polis megafonla anons yaparak çocukların gösterici grubun arasından çıkartılmasını istedi. Yapılan uyarı üzerine çocuklar yürüyüş kortejinden çıkartılırken, kortejde slogan atılması üzerine polis tekrar uyarıda bulunarak yürüyüşü durdurdu. Kalabalık grup bu kez oturma eylemine geçti. Polis, Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk'e uyarıda bulunarak, "Eğer yürüyüş sırasında slogan atılırsa müdahale ederiz" dedi.

Yapılan uyarı sonucu kalabalık grup Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüdü.

Milli Eğitim Müdürü Zülfi Toman ile Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk görüşürken, eylemcilerin yarın da Eğtim-Sen Şube binasında saat 10.00'da açlık grevi yapacakları öğrenildi.

(RB-RB-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title