Haberler

Diplomasını Babasını Elinden Aldı

Karabük Üniversitesine Bağlı Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yurtsever'in Kızı Bengü Yurtsever Bölüm Birincisi Olarak Diplomasını Babasının Elinden Aldı.

Karabük Üniversitesine bağlı Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ilk mezunlarını verdi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yurtsever'in kızı Bengü Yurtsever bölüm birincisi olarak diplomasını babasının elinden aldı.

2002 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesine bağlı eğitime başlayan Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık bölümü ilk mezunlarını verdi.

Mezuniyet ve kep giyme töreni tarihi bina olan okul binasında yapıldı. Törene Karabük Valisi Can Direkçi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Açıkgöz, Fakülteye ismi verilen eski YÖK Başkanı Fethi Toker, öğretim üyeleri, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı.

Safranbolu Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yurtsever, yüksek öğrenimi görmek isteyen öğrencilerin çarpık bir eğitim sistemine tabi tutulduğunu belirterek, "Mezun olan öğrencilerimiz okulumuzun ismine yakışır bir şekilde bundan sonra meslek hayatlarını sürdüreceklerine inanıyorum. Hepsine başarılar diliyorum" dedi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz ise, konuşmasında öğrencilere okullarında öğretim üyesi olmalarını tavsiye etti. Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal ise, Karabük Üniversitesini en yakın zamanda birinci ligde değil süper ligde koşan bir Üniversite olacağını belirterek, "Devletin üniter yapısını tartışmayın. Bu devlet yemedi içmedi, sizlere eğitim ve imkan sağladı. Devletinize sadık bir birey olarak yolunuza devam edin" diye belirtti.

Daha sonra Mimarlık bölümünde bir yılı hazırlık olmak üzere 5 yıl eğitim öğren 27 öğrenciden 25'nin diplomaları törenle verildi. Not ortalaması 3.50 olan ve bölüm birincisi olan Bengü Yurtsever'in diplomasını ise babası Dekan Prof. Dr. Hüseyin Yurtsever verdi. Diploma töreninden sonra 10. Yıl Marşı söylenip kepler havaya fırlatıldı.

(YE-ET-Y) 13.06.2008 15:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title