Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(16.08.ADANA'nın simgesi tarihi Büyüksaat Kulesi, ilgisizlik nedeniyle paslandı.)

(16.08.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////////////

Adana'nın simgesi pas tuttu

ADANA'nın simgesi tarihi Büyüksaat Kulesi, ilgisizlik nedeniyle paslandı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki yetki anlaşmazlığı nedeniyle, bakımı yapılamadığı ileri sürülen Büyüksaat Kulesi'nin, bir an önce eski haline kavuşturulması istenildi. Üzerindeki paslanmalar nedeniyle, rakamları okunmaz hale gelen Büyüksaat Kulesi'nin halini gören vatandaşlar, "Türkiye'nin en gözde eserlerinden biri olmasına rağmen, ilgisizlik, sahipsizlik yüzünden saat kulesinin hali içimizi sızlattı. Boyası dökülen rakamlar, oluşan pas yüzünden saatin kaçı gösterdiğini anlamak imkansız" diye konuştu.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

(16.08.2012/FOTOĞRAF)

///////////////////

RO-RO seferleri Hatay'ı kurtaracak

SURİYE'deki karışılıklar nedeniyle duran TIR taşımacılığı, Mersin'den sonra İskenderun'dan da yapılacak RO-RO seferleriyle yeniden başlayacak. Hatay'ın ekonomisinde önemli yer tutan taşımacılık sektörü, bu seferlerle hayat bulacak.

"İskenderun Limanının özelleşmesi ve yatırımların başlaması ile limanda hareketlilik başladı. Önümüzdeki günlerde, RO-RO seferleri başlıyor ve Mısır, Lübnan gibi ülkelere TIR'ların gemi ile sevkiyatı yapılacak. Yapılacak bu seferlerle, hem insan hem de TIR sevkiyatı yapılacak. Her seferde 130 TIR ve yolcu taşınacak. Bununla birlikte, lojistik köy yapılması ile bölgeye çok büyük firmalar depo kuracak. İskenderun Deniz taşımacılığı yönünden dünyanın ticaret merkezi olacak."

İTSO Meclis Başkanı Mehmet Binbay da, Suriye olayları nedeniyle bölgede yaşanan ekonomik durgunluğa çözüm bulunmasını isteyerek, küçük ve orta ölçekli esnafın sıkıntılarını anlattı. Piyasada yaprak kımıldamadığını belirten Binbay, bölgeye verilecek kredinin, ekonominin can suyu olacağına dikkat çekti.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(16.08.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////////////

Adana yatırım merkezi olmaya hazırlanıyor

ADANA Genç İş Adamları Derneği(AGİAD) Başkanı Tamer Gülcan, Adana'nın dünyanın en önemli yatırım merkezlerinden biri olma yolunda ilerlediğini, genç işadamları olarak bu sürece göre hazırlık yaptıklarını söyledi.

Adana'nın herhangi bir tanıtım çalışması yapmadan dünyanın dört bir yanından yatırımcı çekmeye başladığını belirten Gülcan, "Doğru tanıtımı da gerçekleştirirsek, bu kent Türk ekonomisini büyüten en önemli itici güç olur" dedi. AGİAD yönetim kurulu üyelerinin Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak'ı ziyaretinde konuşan Gülcan, yeni döneme Adana'nın potansiyelini yerli ve yabancı yatırımcıya tanıtacak çalışmayla başlayacaklarını söyledi.

ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak da, şehrin gelişmesini arzu eden genç girişimcilerle tanıştıkça, geleceğe güvenle baktıklarını söyledi.

ADANA, (DHA)

///////////////////

Narenciye el yakacak

ADANA Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Halid Milli, meyve olgunlaşma dönemine giren narenciyede, çiçeklenme döneminde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle rekoltenin düşeceğini, arz talep dengesine bağlı olarak, fiyatların yükseleceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Milli, narenciyenin çiçeklenme döneminde dökümün fazla olduğunu belirterek, "Narenciyeyi bu sezon hem halk pahalıya yiyecek, hem de üreticinin birim alandan elde ettiği verim azalacak" dedi.

Narenciyede fiyatlar yükseldiğinde çiftçisinin çok kazandığının düşünüldüğünü vurgulayan Milli, "Oysa, fiyat yüksekse, üreticinin elinde zaten ürün yoktur. Olmayan ürünün fiyatının yükselmesi, üreticiye hiçbir şey kazandırmaz" diye konuştu.

Narenciyenin çok yıllık bitki olduğunu, bu nedenle verim olmasa bile üreticinin bahçesine aynı masrafı yapmak zorunda olduğuna dikkat çeken Milli, şöyle dedi:

"Ben bunu hep şuna benzetirim; Esnafsınız, dükkanınız var, işler kesat gitti, kriz oldu, dükkanın darabasını kapatabilirsiniz. Yani mal alıp satmayabilirsiniz. Oysa, biz çiftçilerin öyle bir lüksü yok. Ürün alamasak da, satamasak da, aynı masrafı yapmak zorundayız."

ADANA, (DHA)

////////////////////

Engelli projesine SODES desteği

OSMANİYE Belediyesinin engelli çocuklara yönelik hazırladığı 2 projeye, Sosyal Destek Programı'ndan(SODES) hibe geldi.

"Engelli Çocuklara Engelsiz Park ve Engelim Engel Tanımaz" isimli 2 projeye SODES, toplam 87 bin 890 lira hibe desteğinde bulunacak. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Osmaniye Destek Ofisi Proje Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu arasında 2 projenin protokolleri imzalandı. Başkan Kara, engelli çocuklara yönelik hazırladıkları projelerin SODES kapsamında DOĞAKA tarafından kabul edildiğini söyledi. Kara, "Projelerimiz, özellikle engelli kardeşlerime hayırlı olsun. Onların topluma kazandırılması, rahat bir şekilde hareket edebilmeleri bizler için son derece önemlidir" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(16.08.2012, FOTOĞRAFLI)

////////////////////

Yurtta bayramlık sevinci

HATAY'da, Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği'nce yurt çocuklarına bayramlık dağıtıldı.

Erkek Yurdu bahçesinde düzenlenen törende konuşma yapan Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Gül Ergüner, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayramda çocukları sevindirmek için çalıştıklarını söyledi. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in eşi Zehra Lekesiz de, "Sizler serin klimalı yerlerde otururken, Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Gül Ergüner ve yönetim kurulu bu sıcağın altında kapı kapı dolaşarak sizlere bayramlık aldılar" diyerek dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Bayramlık dağıtım törenine, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın eşi Nazan Savaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, Erkek Yurdu Müdürü Vedat Taşkıran ve dernek yöneticileri katıldı.

Mehmet EZER/HATAY, (DHA)

(16.08.2012, FOTOĞRAF)

///////////////////

OKÜ'de Prof. Dr. Büyükalaca güven tazeledi

OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi'nde(OKÜ) ilk rektörlük seçimi yapıldı. 64 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimde, 57 oyla 4 yıldır rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Orhan Büyükalaca en çok oyu aldı.

Büyükalaca, seçim sonrasında OKÜ öğretim üyelerine teşekkür etti. Seçimde dışarıdan adaylığını açıklayan Prof. Dr. İlyas Dehri, sadece 1 oy aldı. Dehri, 64 seçmenden aldığı 1 oyun ardından seçimden çekildiğini açıkladı. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde ilk kez Rektörlük Seçimi heyecanı yaşandı. OKÜ Karacaoğlan Yerleşkesi Rektörlük Binası Büyük Salon'da gerçekleştirilen seçime yurt dışında görevli olan iki öğretim üyesi dışında, tüm öğretim üyeleri katıldı.

Rektörlük ataması, Yüksek Öğretim Kuruluna sunulacak olan listenin sonrasında, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamanın ardından gerçekleşecek.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(16.08.2012, FOTOĞRAFLI)

////////////////////////

Mezarlıklar bayrama hazırlandı

ADANA ve Kozan'da şehir mezarlıklarınde Ramazan bayramı öncesinde temizlik çalışmaları yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Cemalettin Kaya, bayram öncesi kentteki tüm mezarlıklar ile türbelerdeki temizlik çalışmalarının yoğunlaştırıldığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki Asri mezarlık, Kabasakal, Buruk, Akkapı, Küçükoba mezarlıklarının yanısıra, mücavir alan içerisinde kalan 429 köy ve mahalle mezarlıkları ile türbelerde bakım-onarım ve temizlik çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü söyleyen Cemalettin Kaya, "Mezarlıklarımızın yolları kilit parke taşı döşendi, meydanları yeniden düzenlendi, peyzaj uygulamaları yapıldı. Olumsuz hava koşulları gözönüne alınarak ana mezarlıklarımıza gölgelikler yapıldı. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için tekerlekli sandalye alındı" dedi.

Kozan Belediyesi Mezarlık, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçe Şefliği işbirliğiyle mezarlık ve türbelerde bakım-onarım ve temizlik çalışmaları yapıldı. Kozan Belediyesi Aile Mezarlığında ve türbelerde bakım-onarım ve temizlik çalışmalarının hummalı şekilde sürdüğünü belirten Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Bayrak, bayramda mezarlıkları ziyaret edecek vatandaşlar için yapılan hazırlıklarda, tüm ihtiyaçların göz önüne alındığını bildirdi.

ADANA, (DHA) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Osmaniye Dha Yerel Haberler

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Erdoğan: Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz, bunu başarabilirsek sonraki adıma gerek kalmayacak

Erdoğan: Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz, bunu başarabilirsek sonraki adıma gerek kalmayacak

AK Parti'nin ağabeyleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iki konuda uyardı

AK Parti'nin ağabeyleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iki konuda uyardı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title