Haberler

Dev Öğrencilerden Tiyatro Organizasyonu

251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında İstanbul Adım Tiyatrosu oyuncularının oynadığı uyuşturucunun zararlarını anlatan "Pembe Aslında Siyahtır" adlı tiyatro oyunu Manisalılar için sahnelendi.

251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında İstanbul Adım Tiyatrosu oyuncularının oynadığı uyuşturucunun zararlarını anlatan "Pembe Aslında Siyahtır" adlı tiyatro oyunu Manisalılar için sahnelendi.

Manisa Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu'nda sahnelenen oyunu Vali Halil İbrahim Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, bazı daire müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, muhtarlar, gazete köşe yazarları, basın mensupları, 251 Bin Dev Öğrenci Projesi İl ve okul proje kurulu ile öğrenciler izledi. Yönetmenliğini ünlü tiyatro ve dizi oyuncusu Ercüment Balakoğlu'nun yaptığı, "Pembe Aslında Siyahtır" isimli oyun Manisalılardan tam not aldı. Oyun öncesi İl Proje Kurulunda görev alan öğrencilerden Ömer Yağcı

Emily Dickinson'un "Boşuna Yaşamış Olmayacağım", Melis Gökçe Erpınar "Aynadaki Yüz", Buğlem Yılmaz "Eğer Öğretebilirsem" adlı şiirleri okurken öğrenci Tuğba Demir ile Okul Aile Birliği Temsilcisi Malik Biber 251 Bin Dev Öğrenci Projesiyle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar ve çeşitli yorumları dile getirdiler. Vali Halil İbrahim Daşöz, "Bu oyun paket olarak Valilik, İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bütün ilçelerde en az 4'er seans oynandı. Bütün işlerde öğrencilerin emeği var. Alaşehir'de oyuna giderken tiyatrocular kaza geçirdi. Kazaya rağmen ısrarla biz bu oyunu sürdürmek istiyoruz dediler. 251 Bin Dev Öğrenci bundan sonra daha farklı olacaklar. Onların Manisa için, Türkiye için neler yapabileceklerini göreceğiz. Akhisar Belediye Başkanı, Akhisar Kaymakamı burada. İlk kez Akhisar'da dev öğrenciler Planetaryum ve Gözlem Evi'nin temelini atacaklar. Belli bir süre sonra aynı durum Salihli'de de olacak.

Biraz sabredebilirsek bu çocukların nasıl bir tarih yazacağını hepimiz göreceğiz. Bütün öğrenciler bu işleri yürekleriyle yapıyorlar. Dev öğrenciler Manisa'nın tanıtımı için elinden geleni yapıyorlar" dedi.

Uyuşturucu konusunun herkeste farkındalık yaratması gereken bir konu olduğunu belirten Vali Daşöz oyuna bekledikleri kadar ilgi olmadığını ifade ederek, "Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Hepimiz çocuklarımızın başarılı ve mutlu olmasını isteriz. Peki bunlar nasıl gerçekleşecek. Açıkçası sitem dolu olduğum için açıklamak istiyorum. Bunların süreçleri bunlar. 'Çocuklar çalışkan olun, çocuklar dürüst olun, çocuklar sigara içmeyin' deyin ama karşısına geçip içmek olmaz. Çocuklar özgüven kazanmak için çalışırken, onlara destek verilmiyorsa sıkıntı vardır. Onun için Akhisar heyetine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bir ilçenin kaymakamı, belediye başkanı, öğrencileri gecenin bir saatinde bir konuyu paylaşmak için vilayete geliyorsa orada başarı kaçınılmazdır. Onlar da alkışı fazlasıyla hak edecektir" dedi. Oyun sonunda İstanbul Adım Tiyatrosu Yönetmeni Ercüment Balakoğlu, "Çevrenizde uyuşturucuya bulaşmış veya bulaşacak olan birini görürseniz kimseden çekinmeden, korkmadan büyüklerinize, en yakın emniyet birimine bildiriniz. Belki bir genci kurtarmanın mutluluğunu yaşayacaksınız. Sayın veliler, çocuklarımızı ne sıkalım ne de fazla başı boş bırakalım. Onlar bizim geleceğimizin dev öğrencileridir. Onları sevelim, şefkat gösterelim. Onlar birer çiçek soldurmayalım" dedi.

Vali Daşöz, oyuncular adına Metin Karaman'a plaket,

diğer oyunculara da Manisa'ya özgü ürünlerin yer aldığı hediye verdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Daşöz İstanbul Akhisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title