Haberler

Değirmendereli, "En Son Sözü Genel Merkez Söyleyecek"

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Margi Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Margi Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Değirmendereli'nin gündeminde yerel seçim vardı.

Edirne'de belediye başkan aday adayı belirleme konusuna açıklık getirmeye çalışan Değirmendereli belediye başkanı adayını genel merkezin belirleyeceğini söyledi.

CHP'nin yerel seçimler öncesi sandıklara sahip çıkmak için elinden geleni yapacağını, sandıklar üzerinde belli oyunlar onandığını belirten Değirmendereli, Türkiye genelinde 2 kişiden birisi AK Partiye oy verdi. Herkes 'ben vermedim' dedi. Peki AKP'ye oyu kim verdi? Sandıklarda manipülasyon yapıldığı konusunda Türkiye genelinde endişeler vardı. Partimizde 2 yılı aşkın bu konuda neler oluyor diye çalışmalar yapıldı. Çok ilginç bilgililere ulaştık" dedi.

CHP olarak yakın zamanda yapılacak yerel seçimlerde sandıklar konusunda önlemler almak için çalıştıklarını ifade eden Değirmendereli, "Mesela 2007-2009 yılın arasında Türkiye'de ölen insan sayısı 400 bin civarında, 50 bin civarında yurt dışına göç eden insan var. Nüfus artışımız ise yılda bir milyon. Bu günkü nüfusumuz hakkında ne biliyorsunuz? Bilimsel rakamlar Türkiye nüfusunun 82 milyon olduğunu söylüyor. 2007-2009 yılında sandık seçmen listelerinde düşmesi gereken seçmenler, 2 milyon 890 binken, 2 milyon 223 bin daha düşürülüyor. 2007-2013 arasında sandık seçmen listelerinden 6 milyon 700 bin kişi normal olarak düşmesi gerekiyorken, 6 milyon 700 bin düşüyor. 2 milyon 267 bin düşmesi gerekiyorken 6 milyon 783 bin düşüyor. Yani 4.5 milyon seçmen 2007-2013 yıları arası fazladan düşürülmüş durumda. 14 gün askıya çıkarılan seçmen listelerini, 100 kişiden 2 kişi gidip izliyor. Diğer enteresan bir durum sandık seçmen listesinden gerekenin üstünde düşen seçmenler. Sandık seçmen listesine eklenmesi gerekenler var. 2007-2013 yılında 5 milyon 406 bin seçmen eklenmişken, 13 milyon 652 bin seçmen eklenmiş. Bir önemli konu da TC numarası olmayanlar oy kullanamıyordu. Bir önemli konu daha var. 5 kişi aynı isim ve soy isimi taşıyor. Aynı ana adı baba adı taşıyor. Fakat TC'sinde bir rakamı değişik. Biz CHP olarak sandıklara sahip çıkacağız" dedi.

Aday adayı belirlenmesinde CHP Genel Merkezin en son sözü söyleyecek kişi olduğunu belirten Değirmendereli, "2 Eylül tarihi itibari ile çok zengin aday adayı başvurusu oldu. Asıl tartışma konusu belediye başkan adayı nasıl seçilecek. CHP yerel seçim sürecinde başarıya kilitlenmiş durumda. Aday konusunda seçici davranıyor. En iyi adaylarla toplumun önüne çıkmaya çalışıyor. Her il ve ilçenin kendine özgün durumuna göre aday belirleme konusunda çalışma yatık. Edirne'de ağırlıklı olan kamuoyu yoklaması yapılma konusunda karar aldık. Edirne halkı ne istiyor. Belediye başkanından memnun mu? Oyunu başkana göre mi veriyor? Partiye göre mi veriyor? Edirne'de parti içinden 7 aday adayımız var. Fakat en son sözü genel merkez söyleyecek" açıklamasında bulundu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Değirmendereli Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title