Haberler

Çubuk'ta Haşereyle Mücadele Başladı

Güncelleme:

Çubuk Belediyesi, sinekle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarına başladı.

Çubuk Belediyesi tarafından sinekle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmaları başladı. İlçede haşereyle mücadeleyi Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çubuk Belediyesi ekibi ortaklaşa yürütüyor.

Çubuk Belediyesi, sivrisinek ve karasineklerde larva döneminin gelmesi nedeniyle ilaçlama çalışmalarına başladı. Sivrisinek ve karasineklerde larva dönemi gelmesi nedeniyle ilaçlama çalışmalarının başlandığı Çubuk'ta Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çubuk Belediyesi ekipleri tarafından tüm mahallelerde ilaçlama yapılacak.

Çubuk Belediyesi Sağlık Müdürlüğü kontrolünde yapılan inceleme ile 84 mahallede tespit edilen sivrisinek üreme noktalarının ilaçlanma çalışmaları başladı. Ocak ayı başında başlayan larva ilaçlamaları ara vermeden devam ederken, uçkun ve sivrisinekle ilgili ilaçlama yapıldı. İlk etapta haşerelerin üreme noktalarında ilaçlama çalışmalarının yapıldığını söyleyen Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, hayvan ahırlarında ilaçlamaların da ara vermeden devam ettiğini belirti. İlaçlama çalışmalarına özellikle Büyükşehir Belediyesi'nden çok büyük destek aldıklarını anlatan Topçu, çalışmaların bilimsel veri dikkate alınarak ve teknik olarak planlanan program dahilinde yapıldığını söyledi.

Topçu, larva mücadelesi ve ilaçlama çalışmalarının ilçe genelinde belirlenen durgun su alanları, dere yatakları, gübrelik alanlar şehir içi mazgallar, pazar yerleri, şehir çöplüğü gibi noktalarda devam ettiğini belirterek "Belirlenen yerlerde Mayıs ayı sonuna kadar 15 gün aralıklarla 3 veya 4 er defa larva ilaçlaması yapılacaktır. İlçede bulunan ahır işletmelerinin gübrelik alanları da bu kapsamda ilaçlanıyor. Ancak, bu mücadele elbette tek başına çözüm olmamaktadır, gübrelik alanların ıslahı ve ilaçlanması için vatandaşlarımıza da görev düşmektedir. Yaz mevsiminde vatandaşlarımızın sivrisinek sıkıntısı çekmemesi için ilaçlamalarımızı larva döneminde başlayarak devam ettiriyoruz. Bizler ilk olarak çalışmalarımıza sivrisineklerin üreyebilecekleri yerlerde başladık. Sağolsun bu konuda en büyük destekçimiz Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ekipleridir."

Belediye Meclis kararına istinaden Çubuk Belediyesi olarak ücretli kapalı mekan ilaçlamaları yapmakta olduklarını aktaran Topçu, gıda imalat ve satışı yapan işyerlerinde de haşere mücadelesine yönelik çalışma yapıldığını bildirdi.

Eskiden hayvan otlattıkları yerlerin bataklık olduğunu söyleyen besici Oğuz Keser, şunları söyledi: "Biz hayvancılıkla uğraşıyoruz. Allah razı olsun ilaçlama iyi oldu eskiden buralar bataklıktı. Sinekten, böcekten geçilmiyordu. Sağolsun belediye ekipleri geliyor haftada bir ilaçlıyor. Sinek, koku, bataklık olmuyor. Çok güzel oluyor ve çok memnunuz. Allah razı olsun belediyeden. Hayvanlarımız dış parazitlerden korunuyor. İlaçlama hayvana da faydası oluyor bize de faydası oluyor." İlaçlama yapılan ahırda çoban olarak çalıştığını belirten Mustafa Yıldırım ise, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çubuk Belediyesi ekipleri tarafından ilaçlama yapılıyor. Bu ilaçlama sayesinde sinekler olmuyor, hayvanlar rahat ediyor. Rahat bir yaşam oluyor. Aynı şekilde biz de rahat ediyoruz. Sinek ve hastalık olmuyor." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çubuk Belediyesi Akif Topçu Yerel Haberler

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title