Haberler

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Üyesi Hülya Koçyiğit, "Hep halkın içinde olduğumu düşünürdüm. Ama bu çalışma, halkı çok daha yakından, derinden anlamama katkıda bulundu" dedi.

Grup Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, Grup Başkanvekili Mithat Sancar, Grup Sekreteri Levent Korkut, grup üyeleri Mustafa Armağan, Hayrettin Karaman, Hülya Koçyiğit ve Ali Bayramoğlu, bir otelde sivil toplum örgütü temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Grup Üyesi Hülya Koçyiğit bugüne kadar ülkede nereye gitse hep ilgi gördüğünü, alkışlandığını belirterek, "Hep halkın içinde olduğumu düşünürdüm. Ama bu çalışma halkı çok daha yakından, derinden anlamama katkıda bulundu" ifadesini kullandı.

Bu süreçte birçok insan hikayeleriyle karşılaştığını, gerçekten hakkı verilmemiş, hakkını ararken işkenceye uğramış şu ya da bu şekilde ötekileştirilmiş insanların olduğunu vurgulayan Koçyiğit, toplumun giderek bu son 30 yılda ayrıştığını, birbirinden koptuğunu, diyalog kuramadığını tespit ettiklerini dile getirdi.

Grup Başkanvekili Sancar ise demokrasi dersi sayılabilecek toplantılar yatıklarını vurgulayarak, konuşarak her şeyi çözebileceklerine dair inancın güçlendiğini ifade etti. Bunun, sürece destek olup olmadığı sorusunun, verimli toplantıların değeri karşısında önemsiz kaldığını belirten Sancar, çok farklı görüşten insanların 3 saat boyunca seslerini yükseltmeden, sözlerini bile kesmeden konuştuğunu, bunun demokrasinin toplumsal tabanda yerleşmesinin güzel bir örneği olduğunu kaydetti.

Sancar, bir soru üzerine görev yapacakları sürenin sonuna yaklaştıklarını, gitmedikleri 2-3 ilin bulunduğunu, oralara da gidip raporlarını yazacaklarını belirtti.

Marmara grubu olarak, sürenin uzatılacağını sanmadıklarını, arzu da etmediklerini anlatan Sancar, sürenin yeterli olduğunu, bu tür çalışmaların sürecinin uzatılması halinde veriminin de işlevinin de törpüleneceğini aktardı.

Grup Sekreteri Levent Korkut da süreçle ilgili başka sivil aktörlerin katkılarının da olabileceğini söyleyerek, "Esas olarak bir ihtiyaç analizini yazabilecek durumdayız şu anda. Bu, toplumun ihtiyaç analizi aslında. Çok değerli bir çalışma. Ama bundan sonra buna devam etmenin çok büyük faydası yok. İki ayda bunu toparlayabilecek duruma geldik" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Hülya Koçyiğit Levent Korkut Mithat Sancar Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title