Haberler

Çorum'da 3 Bin Kişiye Ahilik Pilavı

26'ıncı Ahilik Haftası dolayısıyla Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler kapsamında 3 bin kişilik ahilik pilavı dağıtıldı

Çorum'da 26'ıncı Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında 3 bin kişilik ahilik pilavı dağıtıldı.

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) tarafından Ahilik Haftası dolayısyla Hürriyet Meydanı'nda etkinlik düzenlendi.

Vali Yardımcısı Fikret Zaman, burada yaptığı konuşmada, ahilik geleneğinin, gelecek nesillere aktarılması ve yüzyıllar boyu yaşatılması gerektiğini söyledi. Türkiye'de esnafın teşkilatlanmasının temelini oluşturan ahilik kültürünün, Ahi Evran tarafından başlatıldığını hatırlatan Zaman, etkinliklerden dolayı ÇESOB'a teşekkür etti.

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç da ahilik kültürünün köklerinin, yaklaşık 800 yıl öncesine dayandığını belirterek, "Ahi" kelimesinin Arapça'da "Kardeş", Türkçe'de ise "Eli açık ve cömert olan kişi" anlamına geldiğini söyledi.

"Ahilik kültürü günümüz evrensel değerleri ile uyumu gösteren benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir" diye konuşan Kılıç, "Gurur verici geçmişe sahip olan esnaf teşkilatımız, bugün ülkemizin karşılaştığı sorunları aşmada köklerinden ve geleneklerinden destek alarak güçlü çıkışlar yapmakta ve topluma örnek olmak zorundadır. Ahilik kültürünün günümüze kadar ulaşmasını sağlayan Ahi Evran-ı Veli, Ahilik kültürünün yaşatılmasında büyük katkılar sağlayan Mevlana Celaleddin'i Rumi, bu kültürle yoğrularak geçmişten günümüze kadar çırak, kalfa, usta silsilesi ile bu olgunun  yaşatılmasında emeği geçen tüm ahilerimizi rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yılın ahisi seçilen ayakkabı ustası 80 yaşındaki Celal Ercan'a, Vali Yardımcısı Hamdi Bolat tarafından plaket verildi.

Etkinliklerde, Çorum Belediyesi mehteran takımı ile Halk Eğitim Merkezi halk oyunu ekibince gösteriler sunuldu.

Daha sonra Vali Yardımcıları Zaman ve Bolat, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ile ÇESOB Başkanı Kılıç, vatandaşlara ahilik pilavı dağıttı. Stanttan toplam 3 bin kişilik pilav ikramında bulunuldu. - Çorum

Kaynak: AA / Yerel

Hürriyet Meydanı Ahilik Haftası Fikret Zaman Çorum Yerel Haberler

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesini feshetti

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Soykırım kabinesini neden yıktı? İşte Netanyahu'nun bundan sonraki sürece dair planı

Soykırım kabinesini neden yıktı? İşte Netanyahu'nun bundan sonraki sürece dair planı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title