Haberler

CHP Kadın Kolları Başkanı Necla Yenidünya Açıklaması

Kadına yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele ve dayanışma gününde konuşan CHP Kadın Kolları Başkanı Necla Yenidünya, kadının cinsel,psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığını söyledi.

Kadına yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele ve dayanışma gününde konuşan CHP Kadın Kolları Başkanı Necla Yenidünya, kadının cinsel,psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığını söyledi.

CHP İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Necla Yenidünya, dünya üzerinde kadın ve çocukların çok farklı şiddete maruz kalmakta olduğunu ifade etti.

Kadın Kolları Başkanı Necla Yenidünya açıklamasında, "Kadına dayatılan şiddet ideolojik bakıştan çağ dışı ve gerici anlayıştan kaynaklanmaktadır. Kadın toplumda uğradığı fiziksel şiddetin yanı sıra cinsel şiddete de maruz kalmakta ve kadın tecavüzcüleri ve katilleri serbest bırakılmaktadır."dedi.

Şiddete maruz bırakılan kadının medyatik bir özelliğinin olmaması halinde gündemde dahi yer almadığını belirten Necla Yenidünya, "İnsan haklarını savunanlara kimselerin tahammülü yok. Örgütlü kadın haklarının ve varlığıının farkında olan kadındır. Kadını erkekle eşit görmeyen anlayış toplumsal yaşamda da kadını yok sayar." diye konuştu.

Kadın Kolları tarafından kadına yönelik şiddete karşı düzenlenen basın açıklamasına katılan CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin ise konuşmasında nüfusun büyük bir bölümünü temsil eden kadına şiddet uygulanmaması gerektiğini ve kadının toplumun en önemli değeri olarak kadının da toplumda her alanda yer alması gerektiğini değerlendirdi.

İl Başkanı Yılmaz Zengin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kadına tanınan imtiyazlarla bugün eşit hakların korunması gerekmektedir. Mahallelerimiz de kadının ve kadına karşı davranışın önemi büyüktür. Kadın değerli bir hazinedir. Dünya da kadın bir evde mutfak eşyası olarak görülmemelidir. Kadın hakları noktasında yaşadığınız kaygıları da hep birlikte aşacağız. İnsan ayrımı ırk ayrımı ve cinsiyet ayrımı asla yapılmamalı."ifadelerini kullandı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title