Haberler

CHP 91 Yaşını Edirne'de Törenle Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 91’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Edirne’de Atatürk anıtına çelenk koydu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 91'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Edirne'de Atatürk anıtına çelenk koydu. Edirne İl Başkanlığı Başkanlığı'nın organizasyonluğunda Edirne Belediyesi önünde toplanan CHP'liler Atatürk anıtına yürüdü. Atatürk Anıtında Çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt sağlık durumundan dolayı törene katılamadı. Anıtta düzenlenen törene İl Başkan Vekili Mustafa Akman günün anlam ve önemini belirten konuşmasında "bugün ülkemizde sıradan bir halk çocuğu, işçi, köylü, esnaf çocuğu parti başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı olabiliyorsa bunu Türkiye'nin temeline koyan CHP'dir" dedi.

Akman yaptığı konuşmada 91 yıl geriye bakıldığında tarihin tozlu sayfalarında sıradan bir gün gibi göründüğünü belirterek, "Tarih bilinci düşünen insana özgürdür. Düşünen insan, tarihsel süreç içinde yaşananlardan, geçmişten dersler çıkarır, geleceğini belirler. Ancak tarihte yaşananlardan dersler çıkarabilen toplumlar tarihin tekerrürüne izin vermezler aynı hatalara düşmeyerek toplumsal ilerlemeyi, gelişmeyi sağlayabilirler. Eğer bugün ülkemizde sıradan bir halk çocuğu, işçi, köylü, esnaf çocuğu parti başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı olabiliyorsa, çok partili demokratik, parlamenter bir sistem işliyorsa, bağımsız bir yargı sistemi varsa, insan hakları, adalet, özgürlük gibi kavramlar toplumun büyük önem verdiği değerlerse bunu Türkiye'nin temeline koyan CHP'dir. Bu nedenle CHP'liler olarak ne kadar övünsek azdır. Bu Türkiye Modeli CHP'nin modelidir ve aynı zamanda CHP'nin en büyük zaferidir. Bizim Mustafa Kemal Atatürk'e borcumuz var Bizim İsmet İnönü'ye bizim şehitlerimize borcumuz var. Bunun içinde hep beraber diyoruz ki " Ey Atatürk açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, hiç durmadan yürüyeceğime, namusum ve şerefim üzerine ant içerim" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Atatürk anıtında yapılan tören son buldu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Akman Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
title