Haberler

Cengiz: Enerjide Dışa Bağımlılıktan Güneş Enerjisiyle Kurtulabiliriz

Güneş Enerji sistemleri alanında faaliyet Gösteren ve Manavgat’ta Uzman Elektrik ve Kuantum Enerji sistemleri ile partner olan Alman Şirketi Sovisol Güneş Enerji Sistemleri tarafından; Manavgat’taki Elektrik Mühendisleri ve bölge iş adamlarına tanıtım toplantısı düzenledi.

Güneş Enerji sistemleri alanında faaliyet Gösteren ve Manavgat'ta Uzman Elektrik ve Kuantum Enerji sistemleri ile partner olan Alman Şirketi Sovisol Güneş Enerji Sistemleri tarafından; Manavgat'taki Elektrik Mühendisleri ve bölge iş adamlarına tanıtım toplantısı düzenledi.

Toplantıya AKEDAŞ Manavgat İşletme Müdürü Serkan Serter, Matso Başkanı Ahmet Boztaş, Esnaf Odası Başkanı Hasan Çelik, Masiad Başkanı Turgay Akar, Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akça, elektrik mühendisleri, Turizmciler ve işadamları katıldı.

Uzman Elektrik&Kuantum Enerji sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Cengiz, "Enerjinin önemini, değerini hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Enerji fiyatları hepimizin cebini yakmaktadır. Görülen o ki, enerji maliyetleri yükselmekte ve seçim sonrası cebimizi daha da çok yakacaktır. Ülkemizin en önemli sorunlarının başında 'Enerjide dışa bağımlılık' gelmektedir. Enerji ithalatının 60 Milyar doları aştığı gerçeği düşündürücüdür. Petrol, doğalgaz, kömür, binlerce yılda oluşmuş kaynaklar, insanlığın gelişmesi adına tüketildikçe bunların atıklarıyla hava, su, toprak ta tükenmeye başladı. Fosil yakıt olarak adlandırılan kömür, petrol ve doğalgazın yarattığı olumsuzluklar sadece yakın çevreyle sınırlı kalmadı atmosfere de yayıldı. Sonunda bu kirlilik iklim değişikliklerine yol açmaya ve dünyada yaşamı tehdit etmeye başladı. Bu tehdit ve dışa bağımlılık, birçok ülkeyi yenilenebilir enerji kaynaklarına yönlendirdi. Bu kaynaklar; rüzgar, termal, bio enerji ve güneş enerji kaynaklarıdır. Yenilenebilir kaynaklarımızı kullanabilsek 2020 yılında enerjide dışa bağımlılıktan kurtulabiliyoruz. Dünyada birçok ülkede güneş panelleri üretiliyor" dedi.

Kuantum Enerji ve Uzman Elektrik'in SoviSol Türkiye'nin Manavgat bölge ortağı olduğunu ve birlikte ilk projelerin Side'de gerçekleştirildiğini belirten Sovisol Güneş Enerji Sistemleri Türkiye Genel Müdürü (CEO) Günter Franke "Sovisol Almanya'da güneş enerjisi uzmanlarından oluşan bir ağdır. Günümüzde ve gelecekte enerji; Türkiye'nin ekonomik gelişimi çok olumludur. Ancak elektrik enerjisi fiyatları artmakta ve ekonomik gelişmeyi tehlikeye sokmaktadır. Elektrik fiyatları son 5 yıl içerisinde Türkiye'de ortalama yüzde 25 yükseldi. Fosil enerji kaynaklarının sonu olduğundan ve pahalılaştığından konvansiyonel enerji santrallerindeki bu gelişim değiştirilememektedir. İnsanlar gelecekte 1 kilogram kömür yakmaya devam edecekler mi?, 1 kWh elektrik üretmek için? Sürdürülebilir başarı sürdürülebilir enerjiye dayanır. Fiyatlar sistemler için beş yıl içinde yüzde 60-70 oranın da azaldı" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ali Cengiz Ahmet Boztaş Manavgat Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title