Haberler

Cem Bakioğlu: "Yeşilden Sonra Güneşten Ormanlar Kuruyoruz"

Kurulduğu 1995 yılından bu yana “Gelecek kuşaklar orman yok demesin” sloganı ile birbirinden başarılı ağaçlandırma çalışmalarına imza atan Ege Orman Vakfı’nın 18. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Kurulduğu 1995 yılından bu yana "Gelecek kuşaklar orman yok demesin" sloganı ile birbirinden başarılı ağaçlandırma çalışmalarına imza atan Ege Orman Vakfı'nın 18. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vakıf Başkanı İşadamı Cem Bakioğlu, "19 yıldır devlet-millet işbirliği ile ülkemize yemyeşil orman alanları kazandırıyoruz. Şimdi sıra güneşten ormanlarda" dedi.

19 yıldan bu yana doğaseverlerin katkıları ile milyonlarca fidanın ağaç olup ormana karışmasını sağlayan Ege Orman Vakfı 18. Olağan Genel Kurul toplantısında haklı gururunu üyeleriyle paylaştı. Genel kurula Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Kurul Üyeleri, Vakıf çalışanları ve gönüllüleri katıldı. Genel Kurulda Vakfın 2013 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verilerek değerlendirme yapıldı.

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu yaptığı konuşmada, Ege Orman Vakfı'nın kurulduğu yıldan itibaren amaçları doğrultusunda çalışarak 19 yıldır Devlet - Millet işbirliği ile Ülkemize yeni orman alanları kazandırdığını söyledi. Bakioğlu, Vakfın yaptığı eğitim faaliyetleri ile ağaç ve orman sevgisinin geniş kitlelere yayılmasını sağladığını, sanayi kuruluşlarının üretirken sebep oldukları karbon ayak izlerinin küçültülmesinde de çözüm ortağı olduğunu belirtti.

GÜNEŞTEN ORMANLAR GELİYOR

Vakfın yeni projelerine de değinen Bakioğlu,"İZKA'nın Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek programı kapsamında kabul edilen "Güneşten Ormanlar" projemiz bir ay içinde tamamlanacak. Bu proje Vakfın gelirlerinin sürdürülebilirliği anlamında bizim için çok önemli bir proje. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü işbirliğinde sürdürülen İzmir-Çeşme otoban ağaçlandırma çalışmamızda önümüzdeki süreçte devam edecek" diye konuştu. Bakioğlu, "Vakıf olarak Ege Bölgesi'ne sığamaz olduk. Ankara'dan, İstanbul'dan talepler geliyor. Ege Orman Vakfı artık bir marka haline geldi. İzmir ağaçlandırma konusunda her zaman öncü ve farklı oldu. Tüm İzmirlilere, Egelilere ve bize destek veren tüm doğaseverlere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Cem Bakioğlu'nun konuşmasının ardından Vakıf yöneticileri, 2013 yılında yapılan çalışmaları sunum yaparak anlattı. Genel Kurul sonunda Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, Vakıf yöneticilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. Genel Kurul, Vakfın Türk Sanat Müziği Koro Şefi Mehmet Şafak ile üyelerin seslendirdiği Ege Orman Vakfı şarkısıyla sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ege Orman Vakfı İzmir Yerel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title