Haberler

Çankaya Belediyesinden Sanatta Nisan Yağmuru

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), 4-15 Nisan tarihleri arasında Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD)’nin 46. kuruluş yılı sergisini Ankaralılarla buluşturacak.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), 4-15 Nisan tarihleri arasında Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD)'nin 46. kuruluş yılı sergisini Ankaralılarla buluşturacak. Serginin tamamı, son dönemde ülke genelinde artan terör olaylarına karşı tepki olarak siyah tuvallerin üzerine yapılan resimlerden oluşuyor.

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği'nin 46. kuruluş yılı sergisiyle başlanacak olan sergide, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1000 Çocuk Korosunun vereceği konser ve "Çocuk ve Gençlik Film Festivali" ile kutlanacak.

NİSAN AYI ETKİNLİKLERİ

Çankaya Belediyesinin Nisan ayı etkinlikleri arasında, şair Özdemir Asaf'ın kişisel eşyalarından oluşan sergiye ev sahipliği yapma, Ozan Aşık Veysel'i anma gecesi, yazar Rıfat Ilgaz'ın hayatını anlatan "De Babam Fırat" tiyatro oyununu sanatseverlerle buluşturma bulunuyor.

7 Nisan günü 19.30'da "Harman" gurubunun Türk Halk Müziği konseri vereceği ÇSM'de, 9 Nisan'da Yazar Rıfat Ilgaz'ın hayatını konu alan "De Babam Fırat" isimli tiyatro oyunu 14.00 ve 19.30'da sahnelenecek. 15 Nisan 13.00-17.00 saatleri arasında Dünya Sanat Günü atölye çalışması Ankaralı sanatçıların katılımıyla ÇSM fuaye salonunda kutlanacak. ÇSM, aynı gün 18.30'da Oğuz Tansel Şiir Ödül Törenine ev sahipliği yapacak.

17 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında "Tüm Dünyayı Kucaklamak İstedim Kollarım Yetişmedi" sergisinde şair Özdemir Asaf'ın fotoğraflarının, kişisel eşyalarının ve el yazılarının sergileneceği ÇSM'de, 21 Nisan'da "Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali" düzenlenecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ise, 1000 Çocuk Korosunun Şef Musa Göçmen eşliğinde, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda vereceği konserle kutlanacak. Bu yıl altıncısı düzenlenen konser 17.00'de başlayacak. 25 Nisan'da ünlü halk ozanı Aşık Veysel'i anma programı Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesinde 19.30'da başlayacak. Davul ve Perküsyon Festivali ise 28-29-30 Nisan'da ÇSM'de ve Kuğulupark'ta gerçekleşecek.

Galeri Çankaya ise 4-16 tarihleri arasında Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği 39. Yıl Üye fotoğraf sergisine, 20-30 Nisan tarihleri arasında Demet Aryal, "Vizyon" kişisel resim sergisine ev sahipliği yapacak. 5-26 Nisan'da Klasik Türk Sanatları Vakfı Karma Sergisine ev sahipliği yapacak Galeri Kara'da ise, 20 Nisan 18.00'de Kırmızı Sandalye Öykü Günleri'ne öykücü Doğan Ateş katılacak. Galeri Kara'da, 29 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında da Sema Bayram Çalapçıkay kişisel resim sergisi açacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Özdemir Asaf 23 Nisan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title