Haberler

Çanakkale'de Hıdırellez Kutlaması

Lapseki ilçesinde, Hıdırellez kutlamaları kapsamında sahilde toplanan kişiler, dileklerini kuma çizip dua etti.

Lapseki ilçesinde, Hıdırellez kutlamaları kapsamında sahilde toplanan kişiler, dileklerini kuma çizip dua etti.

Kentte, yıllardır süren gelenek gereği sabaha karşı bir alanda ateş yakıp üzerinden atlayan vatandaşlar, daha sonra deniz kıyısına gitti.

Ellerindeki sopalarla kendileri ya da sevdiklerinin sahip olmasını istediği varlıkların şekillerini kuma çizen vatandaşlardan bazıları dua etti ve Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu.

Kutlamaya katılanlardan Yıldız Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 çocuk ve 6 torunu için birer ev ve otomobil dilediğini söyledi.

Emel Türkyılmaz da yıllardır kiralık evlerde yaşadıklarını dile getirerek eşi ve çocuklarıyla huzur içinde oturmak için istediği evin şeklini kuma çizdiğini kaydetti.

Sevgi Gündüz ise her yıl Hıdırellez günü sahile geldiğini anlattı. Ailesi ve her şeyin hayırlı olması için dualar ettiğini bildiren Gündüz, "Karne tatili yaklaşıyor. Çocuğumun karnesinin iyi gelmesi için dilekte bulundum. Bekar kardeşim var. Ona da hayırlı kısmet istedim" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Hıdırellez Çanakkale Lapseki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title