Haberler

Çaldıran'da 10 Kasım Anma Töreni

Van'ın Çaldıran ilçesinde Atatürk'ün ölümünün 74.yıl dönümü sebebi ile bir tören düzenlendi.

Van'ın Çaldıran ilçesinde Atatürk'ün ölümünün 74. yıl dönümü sebebi ile bir tören düzenlendi.

Çaldıran Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenklerin sunumuyla başlayan 10 Kasım anma töreni, akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü. Hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle törene İlçe Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi konferans salonunda devam edildi. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İncealan İlkokulu Müdür Yardımcısı Mesut Yıldırım yaptı. Atatürk'ün savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişi olduğunu belirten Yıldırım; "Milletler büyük evlatlarıyla soluk alır. Meteler, Fatihler ve Yavuzlar gibi. İşte Mustafa Kemal de büyük Türk milletinin en zor günüde ortaya çıkmış, yok olmak üzere olan bir milleti bağımsızlığına kavuşturmuştur.Türk milletinin hayatında Atatürk bir dönem değil, yeni bir dönemin başlangıcıdır. Onun öncülük ettiği eser eksiksiz olmadığı gibi, tamamlanmış da değildir. Gençleri bekleyen en önemli görev bu başlangıcı sürdürmektir" şeklinde konuştu.

İncealan İlkokulu öğrencilerinin hazırladıkları Atatürk konulu şiir dinletisi ve orotoryo gösterisinin ardından, Atatürk'ün fotoğraflarından oluşan resim sergisini gezen konuklar, buradan ilçe Garnizon Komutanlığında verilen yemeğe katılmak üzere ayrıldılar.

Törene İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar, Garnizon Komutanı P. Yrb. Gürbüz Demirtaş, Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ferman Yıldırım Çaldıran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title