Haberler

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Van Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı başladı.

Van Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı başladı.

Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi, DBP ve AK Partili meclis üyelerinin katılımıyla başladı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, 13 Temmuz 1930 Zilan katliamının yıldönümü olduğunu, yaşanan katliamda birçok insanın katledildiğini belirterek, bu tür katliamların katliam olarak adlandırılmasının yetersiz olduğunu söyledi. Bozbay, tarihsel süreç içerisinde yaşanan katliamların her birinin birer soykırım olduğunu, Zilan katliamının da bir soykırım olarak nitelendirdiğini ifade etti. Bozbay, "Tarihte o bölgede çok ciddi katliamlar yaşanmıştır. Yıldönümü vesilesiyle bu anlayışı ve tarih içerisinde Zilan katliamı başta olmak üzere bütün katliamları yapanları lanetliyorum. Bunlar insanlık suçu işlediler. Bu katliamların her biri birer trajedi ve birer insanlık suçudur. Bunları bizim unutmamamız gerekir. Bunlar bizim tarihsel belleğimiz açısından da son derece önemlidir. Bugün yine halkımızın gözü önünde Şengal'de başlayan Kobani'de devam eden yine hem Suriye hem Irak içerisinde halklara yönelik çeşitli soykırımlar, çeşitli katliamlar devam ediyor. Ortadoğu'da mübarek Ramazan ayı dolayısıyla da artık barış ve huzurun gelmesini diliyorum. Bütün bu yaşananlar İslam toplumuna ve İslam dinine yakışmayan görüntülerdir. Dolayısıyla bütün bu katliamları lanetliyorum" dedi.

Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin ve İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidav ile AK Parti meclis üyesi Kerem Baynal da birer konuşma yaptıktan sonra meclis gündem maddelerini görüştü. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title