Haberler

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Olağan Kongresi

Başkanlığa yeniden Kolaylı getirildi.

Bursa Gazeteciler Cemiyetinin (BGC) Olağan Kongresi'nde başkanlığa yeniden Nuri Kolaylı seçildi.

Cemiyetten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelinde 84 basın meslek kuruluşunun üye olduğu Gazeteciler Konfederasyonunun Genel Başkanlığını da sürdüren Kolaylı, kongreye katılan 302 delegenin tamamının oylarını aldı.

Kolaylı, Basın Kültür Sarayı'ndaki Uğur Mumcu Etkinlik Salonu'nda düzenlenen kongredeki konuşmasına, 2012-2014 döneminde hayatını kaybeden eski başkanlar Necati Akgün ve Saruhan Ayber ile üyeler Tayfun Ayder ve Hayrullah Aykut'u anarak başladı.

Basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması ve basın çalışanlarının haklarının her platformda savunulması başta olmak üzere birçok çalışmaya BGC üyeleriyle imza atıldığını vurgulayan Kolaylı, şunları kaydetti:

"Meslektaşlarımızın en temel sorunlarından biri, olumsuz çalışma koşullarıdır. Sendikalaşmanın adeta hiç olmadığı sektörümüzde fedakarca görev yapan arkadaşlarımız, düşük ücret almakta, uzun çalışma saatlerinde zor koşullar altında görev yapmaktadır. Yıpranma hakkından ise sadece Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Kartı olan meslektaşlarımız yararlanabilmektedir. Arkadaşlarımızın çalışma koşullarından kaynaklanan sorunlarının çözümü için bu dönem yoğun çaba harcadık. Mesleki sorunlarımızı dönemin basından sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, ardından aynı göreve atanan Yalçın Akdoğan'a ilettik. Sektörümüzün, avukatlık, doktorluk, mühendislik veya mali müşavirlik gibi mesleki standartlara sahip olmadığını, eğitimine, bilgi birikimine veya yeteneğine bakılmaksızın herkesin gazeteci olabildiğine dikkati çektik. Basın mensuplarının erozyona uğrayan saygınlığının yeniden kazanılması için, basın sektöründe mesleki düzenlemeye gidilme ihtiyacı olduğunu belirten raporumuzu yetkililere sunduk. Şimdi bu çözüm önerimizin takipçisi oluyoruz."

?- TOKİ konutlarının ihalesi 27 Şubat'ta

Kolaylı, BGC üyelerinin ev sahibi olabilmesi için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile başlattıkları konut projesine değindi.

Bu konuda mutlu sona yaklaştıklarını bildiren Kolaylı, "Üyelerimizin kira öder gibi çok uygun koşullarda konut sahibi olması için büyük çaba harcadık. Konutlarımız, Bursa'nın yeniden yapılaşan merkezi semtlerinden Yunuseli'nde inşa edilecek. İhalesi 27 Şubat'ta TOKİ tarafından yapılacak olan konutlarımızın inşaatına, ihalenin hemen ardından başlanmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Kolaylı, 2012-2014 döneminde sosyal yardımlarda rekor kırıldığını ve BGC üyelerine 378 bin 520 lira tutarında sosyal yardım yapıldığını açıkladı. Kolaylı, şu bilgileri verdi:

"Her yıl 24 Ocak'ta, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününde ve 1 Ağustos BGC kuruluş yıl dönümünde yazılı açıklamalar yaptık. Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışmaları organize ettik. Geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeklerinde, 24 Temmuz Dayanışma Günü yemeklerinde, Aydınlarla Yüz Yüze Söyleşilerinde, halı saha futbol turnuvalarında, mangal partilerinde, Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödül Törenlerinde, yazar üyelerimiz Ahmet Alpan, Arzu Arınel, Cenk Çalışır, Mustafa Türe, Selahattin Adıgüzeller, Tahsin Lale ve Tayfun Çavuşoğlu'nun ayrı ayrı tarihlerde gerçekleşen imza günlerinde, çeşitli tarihlerde açtığımız sayısız fotoğraf sergisinde sizlerle birlikte olduk. Her yıl Kurban ve Ramazan bayramlarında yayımlanan Marmara Bayram gazetesinin, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında düzenli olarak yayımlandı. Bizlere verdiğiniz destek ve teveccühle kısaca özetlemeye çalıştığım bu çalışmalarda emeği geçen Yönetim ve Denetim Kurulumuza, değerli BGC üyelerimize ve personelimize teşekkür ediyor, mesleki dayanışmamızın yarınlarımızda da artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum."

Daha sonra Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu raporları ile bilanço, gelir gider tablosu ile tahmini bütçe ayrı ayrı oylamaya sunuldu. Raporlar, toplantıya katılan bütün üyelerin oy birliğiyle kabul edildi. Tüzüğün 17, 18 ve 20'nci maddelerinde yapılan değişikliğin de ayrı ayrı oya sunularak oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından seçimlere geçildi.

Tek listeyle gidilen seçimde, 2015-2017 yıllarını kapsayan Kolaylı başkanlığındaki yönetim kurulunda Fuat Kars, Fehim Ferik, İhsan Bölük, Hakan Işıkkent, Hülya Saatçi, Ruhi Berber, Necat Kırbulut, Uğur Uslubaş, Mesut Demir, Ersin Yıldıran, Hüseyin Yeşilkavak, Tuna Çam, Volkan Tezcan, Caner Evyapan yer aldı.

Denetleme Kurulu, İsmet Acar, Mehmet Gerçeksi, Salih Demirci'den oluşurken, Marmara Gazeteciler Federasyonu delegeliklerine Nuri Kolaylı, Fikret Sönmez, Ersel Peker, Vedat Yücebaş, Türkiye Gazeteciler Federasyonu delegeliklerine ise Nuri Kolaylı, Erdal Çolak, Can Topaktaş, Serkan Yetişmişoğlu getirildi. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Uğur Mumcu Marmara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title