Haberler

Budama Kursunu Tamamlayan Kursiyerler Belgelerini Aldı

Mersin'in Erdemli İlçesine Bağlı Kargıpınarı Beldesinde Halk Eğitim Merkezi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Kargıpınarı Yöresel Kültür Derneği İşbirliğiyle Açılan Budama Kursu Sona Erdi.

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kargıpınarı beldesinde Halk Eğitim Merkezi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Kargıpınarı Yöresel Kültür Derneği işbirliğiyle açılan budama kursu sona erdi.

Kargıpınarı Yöresel Kültür Derneği salonunda düzenlenen törenle, 84 saatlik budama kursunu başarıyla tamamlayan 37 kursiyere sertifikaları verildi.

Törenin açış konuşmasını yapan Halk Eğitim Müdürü İdris Dölek, Halk Eğitim Merkezi'nin, çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde halka yönelik kurslar açtığını belirterek, “Bir ülkenin kalkınmasında en önemli faktör şüphesiz insandır. İnsan sadece emeğini ortaya koyarak çalışan bir varlık değil, çevresiyle etkileşim içinde bulunan sosyal bir varlıktır” dedi.

Halk eğitim merkezlerinin çok işlevli toplum merkezleri olduğunu ifade eden Dölek, “Halk eğitim merkezleri faaliyetlerini sosyal ve kültürel kurslar, mesleki ve teknik kurslar, okuma yazma kursları, kurs dışı eğitsel etkinliklerle 4 ana grupta sürdürmektedir. Bugün de burada yine iş birlikteliği ile açmış olduğumuz budama kursuna meslek edindirme kursu olarak devam edip, bitiren arkadaşlara da belgelerini vereceğiz” diye konuştu.

Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin de, Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak en çok kurs açan belediye olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, “Bu işbirliğine devam edeceğiz. Kısmet olursa önümüzdeki günlerde yeni kurslarımız birbirini izleyecektir" dedi.

Kurs öğretmeni Fadıl Özdemir ise, tamamlanan kurs hakkında bilgiler vererek, “26 Ekim 2007 tarihinde başlayan kursumuzu tamamlamış bulunuyoruz. 84 saatlik budama kursuna toplam 37 kursiyer katıldı. Kursiyerlerimizin tamamı kurs sonunda sertifika almaya hak kazandı” şeklinde konuştu.

Kursiyerler, belgelerini İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun’un elinden aldı. Tun, burada kursiyerlere tarımın artık modern tekniklerle yapıldığını ve kursiyerlerin aldığı bu belgelerin modern tarımın meyveleri olduğunu söyledi.

Gecenin sonunda Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Topluluğu bir konser verdi. Yöresel sanatçı Ismail Cevizci’nin de katıldığı gecede davetlilere kursiyerler tarafından yapılan çiğköfte ikram edildi.

(Oİ-MT-Y)

11.02.2008 11:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title