Haberler

Bitlis'te "Gönül Elçileri" Programına Kadınlardan Yoğun İlgi

Bitlis'te "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce düzenlenen bilgilendirme toplantısına gönül elçileri kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Bitlis'te "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce düzenlenen bilgilendirme toplantısına gönül elçileri kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda birçok gönül elçisi kadın salonda yer olmadığı için programı saatlerce ayakta takip etmek zorunda kaldı. Programda bir konuşma yapan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Emine Erdoğan'ın ülke çapında başlattığı projenin dalga, dalga 81 vilayette etkisini göstermeye başladığını söyledi. Kadınların ellerinin dokunduğu projelerin ve programların farklı olduğunu ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:

"Kadınların bu projedeki farklılığını bu gün görüyoruz. Bu toplantının ardından 350 olan gönül elçileri sayımız 3 bin hatta 4 bine ulaşacak. Hep merak ediliyor bu gönül elçileri ne yapar. Aslında sizin şuanda yapmakta olduğunuz işleri yaparlar. Yani apartmanımızda, sokakta ve mahallede bulunan, devletin bu hizmetleriyle buluşturulması lazım gelen insanlarla devletin arasında bir bakıma köprülük görevi yaparlar. Bitlisliler bunu asırlardır yapıyor. Bitlis'te kadınlar bu işe el atmıştır. Bu iş için kendi yüreklerini, kendi çabalarını ve enerjilerini ortaya koymuşlardır. Bu giderek yaygınlaşıyor. Bu projeler sonucunda bir kişinin hayatına bile dokunsak bir yetime bir koruyucu aile bulsak. Bir fakirin acısını dindirsek. Bir yetimin ihtiyacını gidersek. Bana göre o zaman bu proje amacına ulaşmış demektir. ve inşallah bizde bu nokta da alacağımız sevabı almış oluruz."

Gönül ilçiliği yapan Vali Yurdakul'un eşi Emine Yurdakul ise, tüm ülkede olduğu gibi Bitlis'te de yeni projelerle yeni heyecanların yaşandığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın öncülğünde Emine Erdoğan'ın himayelerinde gönül elçileri projesini Bitlis'te de başlattıklarını ifade eden Yurdakul, şunları söyledi:

"Proje yeni başlamış olmasına rağmen bu güne kadar 350'ye yakın gönüllü başvurusunun olması bizim motivasyonumuzu artırmaktadır. Hep söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz. Toplumun yarısını kadınlar teşkil eder kalan yarısını da kadınlar eğitir. Kadın eştir annedir bacıdır. Hülasa toplumumzu ve geleceğimiz için kadınımız bizim herşeyimizdir. İlimizde zaten var olan yüksek farkındalıkla bu projeyle daha fazla korunmağa muhtaç çocuğa daha fazla mağdur ve mazlum kitlelere ulaşacağımızdan hiç kuşkum yok. İnanç değerlerimiz darda kalana yolda kalana sahipsiz kalana sahip çıkmayı en önemli erdemler arasında sayıyor. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Yanında Destek Hizmetleri Ahmet Okur "gönül elçileri" ve "koruyucu aile" konulu bir sunum yaptı.

Vali Yurdakul'un ilk çocuk gönül elçisi Azra Dayan'a gönül elçileri rozetini taktı.

Programın sonunda Emine Yurdakul koruyucu aile adaylarına çiçek takdim etti. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Yurdakul Emine Erdoğan Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title