Haberler

Belediyeler Birliği Kuşadası'nda Toplandı

Türkiye Belediyeler Birliği ile Ege Belediyeler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen mevzuat bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye Belediyeler Birliği ile Ege Belediyeler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen mevzuat bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kentsel dönüşüm ve uygulamalarında ortaya çıkabilecek sorunların ana tema belirlendiği toplantıya; Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, Ege Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Yusuf Ali Karaman, EXPO Genel Sekreterliği'nden Serkan Gümüş'ün yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanındaki belediyelerden temsilciler katıldı. Kuşadası Pine Bay Otel'de yarın akşama kadar (30 kasım) sürecek toplantıda, kentsel dönüşüm uygulamalarında Ege Bölgesinde deprem gerçeği, kentsel dönüşüm uygulamalarında kültürel varlıkların korunması, yeni büyükşehir yasa tasarısının getirdikleri gibi konular görüşülecek.

Kuşadası Pine Bay Otel'deki toplantıda açılış konuşması yapan Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, nüfus artışı, nüfus artışı ile beraber belediyelerin verdiği hizmetlerin önemi ve belediyeye düşen sorumluluklardan bahsetti. Şahin şunları söyledi: "Nüfus şehirlere doğru yoğunlaştıkça, şehirlerde özellikle belediyelerimizin verdiği hizmetlerin önemi bir kat daha artıyor. Tabi bu hizmetin verilmesi de giderek zorlaşıyor. Belediyeler olarak vatandaşlarımıza daha organize bir şekilde hizmet vermemiz gerekiyor. Tabi bir taraftan belediyelerimiz için standartlar, beklentiler artıyor, tüm bu beklentilere de daha etkin, daha hızlı bir seviyede hizmet verme yarışı devam ediyor. Bakıldığı zaman çevreden tutun, sağlıklı içme suyu temini, atık suların bertarafı ilgili belediyelerimize çok önemli sorumluluklar verilmiş. Bugün Türkiye'de bakıldığı zaman atık sektöründe istihdam edilen 60 bin kişi var ve bunların belki bir kısmı belediyelere hizmet veren lisanslı firmalar. Ambalajın geri kazanılması gibi, katı atık gibi, su gibi konular var. Son yıllarda çok geniş bir mevzuat ortaya çıktı. Burada belediyelerimize önemli yükümlülükler geldi. Mesela bu yıl çıkan elektrik ve elektronik atıkların yönetimi ile ilgili yönetmelik var, orada bile belediyelerimizden bir takım beklentiler var" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Ege Belediyeler Birliği Genel Sekteri Yusuf Ali Karaman da bir konuşma yaptı. Yeni çıkan büyükşehir belediyeler kanunda yapılan değişiklikler ile ilgili yasa tasarısı hazırlandığını ve Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulduğunu hatırlatan Yusuf Ali Kahraman, yeni yasayla İzmir'in yanında Balıkesir, Manisa,

Muğla ve Aydın illerinin de büyükşehir statüsüne kavuştuğunu belirterek, "Zaten Türkiye'nin

şimdiye kadar yanılmıyorsan 19 büyükşehir belediyesi vardı. Yasa, bu illerimizi de kapsayacak şekilde değiştirildi. Bu nedenle de bu sempozyum ile ilgili yaptığımız çalışma takviminde bu konuya özel yer verdik. Özellikle istedik ki; bu konuda yeni yasalar, özellikle yeni bütünşehir yasası açılımı neler getiriyor, neleri kapsıyor, ne gibi değişikler içeriyor, bu konuda özellikle bilgi sahibi olmanız gerektiğini düşündük. Elbette ki bu konuda Türkiye Belediyeler Birliği, bu yasa Resmi gazetede yayınlandıktan sonra çok daha kapsamlı, çok daha teknik bir çalışma yürütecektir. Ama Ege Belediyeler Birliği olarak biz istedik ki; en azından bu toplantıda bir açılım yapalım, ucundan kıyısından da olsa bu konuya dikkatinizi çekelim" dedi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Kuşadası Belediyesi adına toplantıya katılan Belediye Başkan Vekili Erdoğan Elçi de söz alarak toplantıya katılan herkese teşekkür etti ve verimli bir toplantı temennisinde bulundu. Açılış konuşmaların ardından toplantıya katılan EXPO Genel Sekreterliğinden Serkan Gümüş, EXPO 2020 sunumunu yaptı. Sunumun ardından ise eğitim seminerleri başladı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Şahin Kuşadası Türkiye Ege Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title