Haberler

Beldibi'ne 150 Bin Parke Taşı Döşenecek

Marmaris'e bağlı Beldibi Belde Belediyesi beldedeki yolların tümünü beton kilitli parke taşı ile kaplamak için yaptığı projeyi başlattı.

Marmaris'e bağlı Beldibi Belde Belediyesi beldedeki yolların tümünü beton kilitli parke taşı ile kaplamak için yaptığı projeyi başlattı.

Emecikli Caddesi'nde başlayan çalışmalar sırasıyla İnönü Caddesi, Adnan Menderes Caddesi, Arif Sarı Caddesi, Kaya Erdem Caddesi ile bazı sokaklarda devam edecek. Yaza kadar bitmesi beklenen yolların beton kilitli parke taşı ile kaplanmasının birinci etabı bitiminde, ikinci etap olarak Atatürk Bulvarının parke taşı ile kaplanması ve Bulvar düzenlemesi yapılacak. Projeye paralel olarak Beldenin yağmur suyu kanalları da tamamlanacak.

Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli yaptığı açıklamada,

"Parke projesini bir bütün halinde gerçekleştirmek amacıyla 2009 yılında iki defa ihaleye çıktık ve aşırı yüksek fiyat teklifi nedeniyle her iki ihaleyi de iptal etmek durumunda kaldık. Katılımcıları çoğaltmak ve en ekonomik fiyatla projeyi gerçekleştirmek için, projeyi bölümlere ayırdık. Kaybettiğimiz zamanı telafi etmek için, malzeme alımı yanında, anahtar teslimi olarak da projenin devam etmesini istiyoruz. Bundan sonra bütün ağırlığımızı parke projesine vereceğiz. Bunun yanı sıra veya paralelinde Belde içi yağmur suyu kanalları da bitmiş olacaktır. Bir Belde Belediyesi için iki, iki buçuk yıl gibi bir sürede tüm yollarının parke taşı ile kaplanacak olması büyük ve iddialı bir projedir. Proje kapsamında ve bölümler halinde 150.000 m² nin üzerindeki miktarda parke taşı Beldibi yollarına döşenecek ve ayrıca yollarda düzenleme çalışmaları da yapılacak. Tüm bu çalışmalar için yeterli öz kaynağımız mevcuttur. En büyük problemimiz zaman olup, zamana karşı amansız bir yarış yapacağız" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Marmaris Beldibi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title