Haberler

Basketbol: Fıba Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası

Türkiye: 85 Sırbistan: 68 Türkiye, Avrupa şampiyonu oldu.

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası final maçında Sırbistan'ı 85-68 yenen Türkiye, Avrupa şampiyonu oldu.

Karşılaşmaya iki takım da karşılıklı top kayıplarıyla başladı. Okben ve Berk ile ilk iki dakikada sayılar bulan Türkiye, baskılı oyununu sürdürdü. Müsabakanın ilk üç dakikası 6-1 Türkiye'nin üstünlüğüyle geçildi. Sert defans yapan ay yıldızlılar, Sırbistan'ın sayı farkını kapatmasını engelledi. Doğuş ve Okben'in basketleriyle aradaki farkı 8 sayıya (11-3) çıkaran Türkiye, üst üste aldığı hücum ribaundlarıyla rakibini kendi sahasından çıkarmadı. İlk 6 dakika, 14-5 Türkiye'nin üstünlüğüyle geçildi. Üst üste bulduğu üçlüklerle farkı 14 sayıya (21-7) çıkaran genç milliler, kenardan gelen Alper'in katkılarıyla ilk periyodu 25-11 önde kapattı.

İkinci periyoda Pavlovic'in basketiyle başlayan Sırbistan, farkı eritmeye çalıştı. Periyodun ilk 2 dakikası sayı atamayan Genç Milli Takım, defansta istediği oyunu yakalayamadı. 5-0'lık seri yakalayan Sırbistan'a karşı, Tolga ve Ayberk'in basketleriyle karşılık veren Türkiye, farkı yeniden açmayı başardı (29-16). Üst üste Djokovic ile sayılar bulan Sırbistan, periyodun bitimine 3 dakika 20 saniye kala 8-0'lık seri yakalayarak, farkı eritmeye çabalasa da devre arasına üstün giren taraf Türkiye oldu: 36-28

Genç Milli Takım, Okben ve Tolga'nın basketleriyle başladığı 3. periyotta, hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla skor üretti. Tolga, Furkan ve Egemen'in boyalı alandan bulduğu basketlerle periyodun ilk 5 dakikasını 51-37 önde geçen Türkiye, üstün oyununu sürdürdü. Son dakikaları karşılıklı basketlerle geçilen periyot, 68-46 Türkiye'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Final periyoduna tutuk başlayan Genç Milli Takım, potasında üst üste 9 sayı gördü. Türkiye, Tolga ve Ege ile  farkın erimesini engellemeye çalışırken, Vucetic ve Peno ile basketler bulan Sırbistan, farkı 17 sayıya (72-55) indirdi. Toparlanan ve boyalı alandan sayı üreten Türkiye, sert savunma yaparak rakibinin direncini kırdı. Son 5 dakikaya 77-57 önde giren Türkiye, hücum etkinliği sürdürmeye devam etti. Maçın bitmesine 3 dakika kala 16 sayı fark yakalayan Milli Takım, rakibine pota altında da zor anlar yaşattı. Taraftar desteğini de arkasına alan ay yıldızlı ekip, Sırbistan'ı 85-68 yenerek şampiyonluğa uzandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, karşılaşmayı protokol tribününden takip etti.

Üçüncülük maçında Yunanistan ile karşılaşan Hırvatistan, 75-71 galip geldi.

Eski Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nden sonra sahasında şampiyonluğu kazanan ikinci ülke unvanını alan Türkiye, gençlerde iki yıl üst üste Avrupa şampiyonluğuna ulaşan ilk ülke oldu. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title