Haberler

Başkan Akaydın, "Aksu'nun En Büyük Derdi 2-B'dir"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın Aksu'nun en büyük derdinin 2-B sorunu olduğunu belirterek, "Hükümet arazinize 2-B'lerden dolayı göz dikti."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın Aksu'nun en büyük derdinin 2-B sorunu olduğunu belirterek, "Hükümet arazinize 2-B'lerden dolayı göz dikti. Biz 2-B derdinize sahip çıkmak için elimizden gelen her şeyi yaptık" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Aksu ilçesindeki muhtarlarla bir araya gelerek sohbet etti. Aksu'nun Büyükşehir Belediyesi'nde özel bir konumu olduğunu belirten Başkan Akaydın, "Çünkü Aksu ihmal edilmiş, planlanamamış bir ilçe. Planlama olmayışının nedenleri ise arazilerinin çoğunun tarım arazisi, bir kısmında ise 2-B sorunu olması. Planlama yapılamayışının ikinci nedeni ise Aksu arazilerinin çok değerli olması dolayısıyla bu arazilerde gözü olanların olması. Aksu'ya çok şey yapmak istediğimiz halde bu nedenlerden dolayı yapamıyoruz. Çok değerli bir araziniz var. Hükümet arazinize 2-B'lerden dolayı göz dikti. Biz 2-B derdinize sahip çıkmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Biraz iyileştirme yaptırabildiğimizi tahmin ediyorum. Ama bu Aksu'nun en büyük derdidir. Bu sorunun çözümü de sandıkta görünüyor" dedi.

AKSU İÇİN GÜZEL BİR GELECEK

Başkan Mustafa Akaydın, Aksu'nun istikbalinde Expo 2016'nın olduğunu söyledi. Expo 2016'nın çağ atlama projesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu projeyi hiç kimse tek başına almadı. Diğer ülkeler bizi çok sevdiklerinden dolayı bu projeyi bize vermedi. Çünkü Antalya çok değerli. Eğer bu iş çok iyi yönetilirse Aksu 2016 itibariyle çağ atlar. Arazisi değerlenir, ulaşımı güzelleşir, yatırımlar gelir, işsizlik çözüm bulur, ASAT bugüne kadar yapamadıklarını yapar. Aksu için güzel bir gelecek var. Mühim olan Antalya'ya bir şey kazandırmak. Expo tamamen siyaset dışı olmalıdır. Belediye olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Şu ana kadar bu Expo için yapılan parasal harcamaların en büyüğünü Büyükşehir Belediyesi yaptı. Büyükşehir Belediyesi Expo için esaslı paralar harcayacak. Keşke devlet de daha fazla harcasa. Bir daha belediye başkanı seçilirsem en büyük projemiz Expo olacak."

Konuşmanın ardından Aksu Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Ekici, Başkan Akaydın'a ilçeye hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Yemeğe katılan muhtarlar, istek ve önerilerini Başkan Akaydın'a iletti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akaydın Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title