Haberler

Bartın Tel Kırması ve Yöresel Lezzetler Yörex'de İlgi Odağı Oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteği ile bu yıl 6. Yöresel Ürünler Fuarına (YÖREX) Bartın TSO yönetimi tam katılım sağlayarak Bartın ilinin tanıtımında büyük rol oynadı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteği ile bu yıl 6. Yöresel Ürünler Fuarına (YÖREX) Bartın TSO yönetimi tam katılım sağlayarak Bartın ilinin tanıtımında büyük rol oynadı.

2010 yılından bu yana yöresindeki firmaların ürünlerini Yörex-Yöresel Ürünler Fuarına taşıyan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ilin doğa ve tarihi dokusunun yanında yöresel lezzetleriyle ve tescili markası tel kırma ile fuarın ilgi odağı olma başarını gösterdi. Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Karakaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Balık, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Birol Dikyurt ve Genel Sekreter Mustafa Soyal ile katılım sağlayan Bartın TSO yönetimi gelen ziyaretçiler ile birebir ilgilenerek sergilenen ürünler ve Bartın hakkında bilgilendirmede bulundurlar. Ülke genelinden 68 ilden 101 oda ve borsa, 11 kalkınma ajansı, 52 kurum, 224 firmanın yanı sıra Basın İlan Kurumunun da aralarında bulunduğu 388 katılımcının yer aldığı Antalya EXPO Center'daki fuarın açılışı, Aydın folklor ekibinin gösterisiyle başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Antalya Ak Parti Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve Gökçen Özdoğan Enç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcısı İbrahim Yaşar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ile protokol üyeleri Bartın TSO standını yakından inceleyerek yöresel ürünlerimiz hakkında bilgi aldı. Çeşitli illerin oda ve borsa başkanlarının yanı sıra fuar ziyaretçilerinin ağırlandığı Bartın standında yöresel lezzetlerimiz olan Bartın baklavası, su böreği ile Bartın kestanesi ikram edildi. YÖREX'in yerel değerlerin ekonomiye kazandırılması için iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, illerdeki oda ve borsaların buna sahip çıkmasını istedi.

YÖREX Fuarı'nın yöresel ürünlerin tanıtımından ticaretleşmesine, ürünlerin katma değerinin arttırılmasından ürünleri üreten işletmelerin ekonomik kapasitesinin geliştirilmesine kadar önemli bir rol üstlendiğini belirten Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, "YÖREX'in bir başka önemi ise yerel pazarlarda kalmış yöresel ürünlerin daha geniş pazarlarda değer bulmasının yanı sıra yöresinin adını almış ve tescillenmiş ürünlerin coğrafi işaret ya da benzeri belgelerini almasını sağlamaktır. Bu noktada Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak firmalarımızın katma değeri yüksek nitelikli ürünlerinin tescillenmesini sağlayarak dünya pazarlarına açılmalarını sağlamaya çalışmaktayız. Türkiye deki binlerce yöresel ürünün coğrafi işaretlerinin alınması ve ekonomiye kazandırılması adına Yörex' in oluşumunda önderlik ederek bizlere bu fırsatı sunan Başkanımız Sn. Rifat HİSARCIKLIOĞLU' na ve ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği' nin desteği ile fuarın düzenlenmesinde proje mimarı olarak öncülük eden Antalya Ticaret Borsası Başkanı Sayın Ali Çandar'a teşekkürlerimi borç bilirim" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cihat Çakır Antalya Türkiye Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title