Haberler

Bakıma Muhtaç Bireylerin Yaşam Kalitesini Artırma Projesi

Bafra Kaymakamlığı tarafından sunulan ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Bakıma Muhtaç Bireylerin Yaşam Kalitesini Artırma Projesi'nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bafra Kaymakamlığı tarafından sunulan ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Bakıma Muhtaç Bireylerin Yaşam Kalitesini Artırma Projesi'nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İlçe Sağlık Grup Başkanlığı konferans salonunda yapılan toplantıya, Kaymakam Ali Katırcı, İlçe Sağlık Grup Başkanı Halit Bakan, Proje Koordinatörü Necmettin Özel ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Proje Koordinatörü yardımcısı Cemalettin Cankurt toplantıda yaptığı konuşmada, "Bafra Kaymakamlığının sunduğu Orta Karadeniz Kalkınma Ajansınca desteklenen projede, Bafra ilçesinde hasta ve yaşlı bakımı konusunda eğitim almak isteyen veya evde kendi ailesinden bir bireye bakan 56 bayana Halk Eğitim Merkeziyle yapılan ortak çalışma ile hasta ve yaşlı bakımı eğitimi vermekteyiz. Kursiyerlerimiz verdiğimiz eğitimden oldukça memnunlar" diye konuştu.

Kaymakam Katırcı ise proje bütçesinin 87 bin 791,13 lira olduğunu belirterek, "Bu projenin yüzde 82,38'ine yakını yani 72 bin 75,19 lirası Kalkınma Ajansı tarafında hibe olarak verilmiştir. Proje kapsamında kursiyerlerin ulaşım konusu ile ilgili olarak 3 adet servis aracı kiralanmış 63 kalem eğitim ile ilgili olarak malzeme ve ekipman alınmış ve kursiyerlere profesyonel bir eğitim için İlçe Sağlık Müdürlüğü binasında modern bir eğitim salonunda eğitim verilmeye başlanmıştır. Bu projenin amacı ve hedef kitlesi itibari ile ilk önce evlerinde hasta ve yatalak olan bireylerin yaşam kalitesini artırmak olup hasta ve yaşlı bireylerimize bakan kişilerin işlerini profesyonelce yapmaları sağlanacaktır. Bu sayede toplum aile ve birey bütünlüğü sağlanacak olup sosyal gelişime katkı sağlanacaktır" dedi.

Projeye destek veren kurumların Kalkınma Bakanlığı, Bafra Kaymakamlığı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Bafra Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü olduğunu belirten Katırcı, destek veren kurumlara teşekkür etti. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Ali Katırcı Karadeniz Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title