Haberler

Bağımlılıkla Mücadele Semineri

Yeşilay Gaziantep İl Temsilciliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, "Bağımlılıkla Mücadele Semineri" düzenlendi.

Yeşilay Gaziantep İl Temsilciliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, "Bağımlılıkla Mücadele Semineri" düzenlendi.

Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen seminere, Yeşilay İl Temsilcisi Fatih Tamer, İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli uzman Psikolog Dr. Hüseyin Durak ve İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru İsmail Uzkar, konuşmacı olarak katılırken, rehber öğretmenler ve Gaziantep Üniversitesi TDP Yeşilay Projesi öğrencileri de dinleyici olarak hazır bulundular.

Yeşilay İl Temsilcisi Fatih Tamer, seminerin açılışında Yeşilay'ın kuruluşu ve amaçları hakkında bilgiler verdi. Tamer, özellikle bağımlıları değil bağımlılık yapan maddeleri satan, reklamını yapan ve özendirenleri hedef aldıklarını belirtti. Tamer, "Bataklığı kurutmadan neslimizi korumayı gerçekleştiremeyiz. Yeşilay olarak, bağımlılığın bir kölelik olduğunu ve insanca yaşama hakkına bir müdahale olduğunu daha yüksek sesle seslendirmek zorundayız. Aksi halde bağımlılığın sonuçlarıyla uğraşarak sadece rehabilitasyonla uğraşmak zorunda kalırız" dedi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği'nde görevli İsmail Uzkar da, uyuşturucu alanında polisin gerçekleştirdiği çalışmalardan örnekler verdi. Uyuşturucu kullananlar arasında yapılan anketlerde, bu yola girenlerin neredeyse tamamının en başta sigara kullandığına dikkat çeken Uzkar, "Uyuşturucu kullanıcısının madde temin etmek için yapmadığı şey kalmıyor, her türlü hırsızlık ve gasp suçuna meyledebiliyor" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Psikolog Dr. Hüseyin Durak, bağımlılığın tanımını yaptıktan sonra bağımlılığın sebepleri ve rehber öğretmenlerin dikkat etmesi gereken hususları dile getirdi. Bağımlılık tehlikesiyle ilgili öncelikli olarak doğru durum tespitinin yapılması gerektiğini belirten Durak, gençlerde ve çocuklardaki davranışların iyi analiz edilmesi gerektiğini ifade etti. Durak, bağımlı gençlerin şiddet eğilimlerinin arttığını ve yanlarında jilet, bıçak gibi kesici aletler taşımaya başladıklarını anlattı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüğü Hüseyin Durak Yerel Haberler

title