Haberler

Bağcılar Belediyesi Avrupa Yönetişim Mükemmelliği Markası'na layık görüldü

Güncelleme:

Bağcılar Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından Avrupa Yönetişim Mükemmelliği Markası'na layık görüldü. Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarını belirtti.

Bağcılar Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından "Avrupa Yönetişim Mükemmelliği Markası" olmaya layık görüldü.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yerel yönetimlerde iyi ve demokratik yönetişimin bir standart haline gelmesini amaçlayan ve Avrupa Konseyi'nin geliştirdiği "Avrupa Yönetişim Mükemmelliği Markaları" belli oldu.

Altınbaş Üniversitesi ev sahipliğinde, Avrupa Konseyi, Argüden Yönetişim Akademisi ve Avrupa Yerel Demokrasi Derneği (ALDA) tarafından organize edilen ödül töreni, dün İstanbul'da gerçekleştirildi.

Belediyelerde iyi yönetişim kültürünü güçlendirmeyi amaçlayan programda, Bağcılar Belediyesi de 1992 yılından bu yana hayata geçirdiği Halk Meclisleri, Gönüllü Meclisler, Halk Görüşleri, Kent Konseyi gibi katılım platformlarının yanı sıra İnteraktif Proje Etkinlik Karnesi (İPEK) ve Fikir Bağı uygulamalarının desteklendiği bir kurumsal yönetişim yaklaşımı ile bu yıl Avrupa Yönetişim Mükemmelliği Markası'nı alan 6 belediyeden biri oldu.

12 ilke belirlendi

Bir yıl boyunca geçerli olan ve yerel yönetimlerde iyi yönetişim kültürünün sembolü olarak görülen marka, Avrupa Konseyi'nin belirlediği "12 demokratik iyi yönetişim ilkesi" çerçevesinde verildi.

Bu kapsamda şeffaflıktan sürdürülebilirliğe, yetkinlikten verimliliğe, hesap verebilirlikten insan haklarına, değişime açık olmaya kadar birçok kriter yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, markayı almaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydederek, "Bağcılar Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda, iyi yönetişim ilkelerini benimseyerek, şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir yönetim anlayışı benimsedik. Bu sayede, vatandaşlarımızın belediye yönetimine daha fazla katılımını sağladık. Elde ettiğimiz bu başarı, çalışmalarımızın doğru bir şekilde yürütüldüğünün göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Bağcılar Belediyesi Abdullah Özdemir Avrupa Konseyi Bağcılar Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title