Haberler

Ayvalık'ta Şefkat Evi İçin İlk Adım Atıldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde şefkat evi yapılması için toplantı gerçekleştirildi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde şefkat evi yapılması için toplantı gerçekleştirildi.

Ayvalık Şefkat Evleri Yapma ve Yaşatma Derneği adı altında resmi çalışmalarına başlayan derneğin ilk resmi yönetiminin belirlenmesine ait toplantıda; derneğin kurucu üyeleri arasında bulunan; Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer'in yanı sıra ilçenin önde gelen işadamları Ahmet Sucu, Mehmet Cavlı, Ali Nazlı, Mehmet Okur, gazeteciliğin duayenlerinden Can Aksın gibi isimlerin de hazır bulunduğu gözlendi. Derneğin Kurucu Başkanı Kaymakam Nihat Nalbant'ın şehir dışında olması nedeniyle katılamadığı toplantının açılış konuşmasını yapan ilçenin hayırsever vatandaşlarından Fatma Cavlı, Balıkesir'de kadın konukevlerine ait bir toplantıda Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın da desteğini alarak Ayvalık'ta bir huzurevinin yapılması konusunun gündeme geldiğini belirtti.

Bu amaçla ilk adımın bir dernek kurulmasından geçtiğini kaydeden Cavlı, "Ayvalık Kaymakamımız Sayın Nihat Nalbant, yoğun iş temposuna rağmen bizlere yol gösterici oldu. Kendilerinin de içinde bulunduğu 17 yürekli, özü sözü doğru amacı yardıma ihtiyacı olan bizim insanlarımız (yaşlılar, çocuklar, kadınlar ve engelliler) için neler yapabiliriz düşüncesi ile el ele vererek, hiçbir siyasi görüş ve düşüncenin etkisi altında olmadan, insan odaklı hayır işlerinin siyaset üstü bir konu olduğunun bilinciyle hareket edeceğiz" dedi. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın dernek üyesi olmadığı halde kendilerine destek verdiğini belirten Fatma Cavlı, "Bize, Ayvalık'ın Cennet Tepesi mevkiinde halen yapımı süren hastanenin civarında hazineye ait olan arazinin bir kısmı önerildi. Olur veya olmaz amaç huzurevinin yerinin konumu değil, yaşlılarımızın barınabileceği, çağımıza uygun, insanımıza yaraşır bir sosyal tesis yapmak ve sıra bekleyen mağdur insanlarımıza hak ettikleri saygı ve şefkati verebilmektir" diye konuştu.

Toplantıda, sosyal paylaşım sitelerinde yer alan bazı spekülasyonların da gündeme geldiği gözlenirken, dernek yöneticilerinin, huzurevinin yapılabilmesi için Cennet Tepesinde ısrarcı olmadıkları ve gerekirse ilçe yada ilçeye bağlı beldelerden herhangi birinde uygun bir arazide de huzurevinin yapılabileceğini belirtmeleri dikkatlerden kaçmadı.

YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU

Altınova'daki atıl durumda bulunan Aladdin Süberoğlu Hastanesinin de huzurevi için kullanılabileceğine ilişkin önerileri yer aldığı toplantıda yapılan seçimlerde; Kaymakam Nihat Nalbant, Fatma Cavlı, Sevim Sevgi Jersche, Habib Mutlu ve Mehmet Okur yönetim kurulu asil üyeliklerine seçilirken; Cihat Teker, Halil Gencer, Nursel Kahraman, Öznur Kavalalı ve Gülsüm (Kamu) Kayadelen yedek yönetim listesinde yer aldı. Yapılan seçimlerde; Yener Koşvar, Mehmet Cavlı ve Zekiye Sarıoğlu Denetim Kurulunun asil üyeliklerini teşkil ederken, Ahmet Sucu, Ali Nazlı ve Rahmi Gençer ise yedek Denetim Kurulu listesinde yer aldı.

Yapılan seçimlerde; Leyla Ateş, Melek Tamer ve Serpil Havaeri ise Disiplin Kurulu üyeliklerine seçildi. Önümüzdeki günlerde yapılacak derneğin ilk yönetim kurulunda, yönetim kurulunun kendi arasında görev bölümü yaparak, yeni dernek başkanını seçerek, görev bölümünü gerçekleştireceği bildirildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nihat Nalbant Balıkesir Altınova Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title