Haberler

Ayvalık'ta Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları Başladı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri önceki gün Cumhuriyet Meydanında İlçe Müftülüğü tarafından dağıtılan lokma hayrıyla başladı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri önceki gün Cumhuriyet Meydanında İlçe Müftülüğü tarafından dağıtılan lokma hayrıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.00'da başlayan lokma hayrı akşam saat 17.00'a kadar sürdüğü gözlendi. Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant'ın yanı sıra Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti'nin de hazır bulunduğu lokma hayrına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği dikkatlerden kaçmadı. Ayvalık İlçe Müftülüğü öncülüğünde gerçekleşen lokma hayrında; 250 kilo lokmanın yaklaşık 6 bin vatandaşa dağıtıldığı bildirildi.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında ilçe ve beldelerinde birbirinden farklı etkinliklerle Hz. Muhammed'in (S.A.V.) geniş kitlelere anlatılmasının hedeflendiğini vurgulayan Ayvalık Müftüsü Mehmet Emin Karataş,

kutlama programının bu yıl ki temasının 'Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru' olduğunu belirtti. Müftü Karataş, muhabirimize yaptığı açıklamada, "Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) kutlu doğumunun 1442. yıldönümünü idrak ediyoruz. 14-20 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceğimiz çeşitli etkinliklerle bu haftayı kutlayacağız" dedi. Hz. Peygamber'in insanlığa getirdiği mesajın varlık anlayışında insanın; yaratılmışların en saygını ve varlığın özü olduğunu vurgulayan Müftü Mehmet Emin Karataş, "İnsanın fıtrat ve yaratılış itibariyle onurlu bir varlık olması, İslam'ın varlık, bilgi ve değer anlayışını şekillendiren en temel unsurlardan biri olmuştur. Bununla birlikte insanoğlunun son iki yüzyılda bilimsel ve teknolojik alanlarda gösterdiği olağanüstü ilerlemeyi ne yazık ki insan onurunun korunması ve yüceltilmesi konusunda gösteremediği bir gerçektir" ifadelerini kullandı.

Geride bıraktığımız yüzyılın, daha şimdiden insanlık onurunun had safhada zedelendiği talihsiz bir zaman dilimi olarak anıldığını kaydeden Müftü Karataş'ın, "Ayrıcılık, ötekileştirme, ırkçılık, şiddet, işkence, terör, savaş, gelir adaletsizliği, zulüm, sömürgecilik, eğitim eşitsizliği, emeğe saygısızlık, istismar, kürtaj, açlık ve kıtlık gibi onur kırıcı küresel sorunların kıskacındaki insanlık, tarihte görülmemiş bir sınavda geçiyor" şeklindeki sözleri ilgi çekti.

Göğün kapılarına sırt çeviren insanoğlunun, kendi eliyle ürettiği yapay sorunların açılmak bilmeyen kapıları önünde yorgun ve bitkin bir halde beklediğini kaydeden Ayvalık Müftüsü Mehmet Emin Karataş, "Bilim ve tekniğin son imkanlarıyla ürettiği en modern anahtarlar, kilitli kapıların açılmasında ona yardımcı olmuyor. Kendi ürettiğinin esiri olan insanlık, kendilerini hapsettiği karanlık zindanlardan çıkış yolları arıyor. Bu yüzden de özlediği aydınlığı, peşinde koştuğu idealleri, nerede ve nasıl araması gerektiğini yeniden düşünmesi gerekiyor. İşte bu sebeple Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' temasının hem ülkemiz insanının hem de bütün insanlığın gündemine taşınması son derece önem arz etmektedir" diye konuştu.

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİK PROGRAMI AÇIKLANDI

Öte yandan, Ayvalık'taki kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin; 17 Nisan'da, Ayvalık Belediyesine ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde saat 14.00'de, Prof. Dr. Nevzat Aşık'ın vereceği, 'Hz Peygamber ve İnsanlık Onuru' adlı konferansının ardından, aynı gün Altınova Pazar Yeri girişinde düzenlenecek lokma hayrıyla süreceği belirtildi.

Etkinlikler kapsamında, 19 Nisan'da Altınova Düğün Salonunda saat 18.30'da yine 'Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru' adını taşıyan konferansı ise bu kez Balıkesir Müftüsü Turgut Açari'nin vereceği kaydedildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emin Karataş Balıkesir Ayvalık Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title