Haberler

Ayvalık'ta 'Aryalar' Türkü Oldu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi ile Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin ortaklaşa düzenledikleri 'Aryalardan Türkülere' adlı özel gösterime ilgi büyük oldu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi ile Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin ortaklaşa düzenledikleri 'Aryalardan Türkülere' adlı özel gösterime ilgi büyük oldu.

Önceki gün saat 21.00'de Ayvalık Belediyesine ait Açık Hava Tiyatrosunda gerçekleşen konserde, Ankara Devlet Opera ve Balesi soprano ve tenor sanatçılarının sahnedeki performansları izleyenleri adeta büyüledi.

Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri; Hatice Arga, Ayşe Aynur Sokol, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Fatih Ayyürek, ATO Başkanı Rahmi Gençer'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişinin ücretsiz olarak izlediği konserde sanatçılar; dünya operetlerinin kulaklara aşina olan 'Ave Marina', 'Casta Diva', 'E Luce Van Le Stelle', 'La Dona Mobile', O Sole Mio' gibi eserlerin yanı sıra Carmen, Sadko, Guitta gibi dev sanatçıların aryalarını büyük bir başarıyla icra etti. Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin; Sopranoları, Mehlika Karadeniz ile Burcu Soysev, Mezzo Sopranolar, Metin Turan, Haser Tek ve Oğuz Sırmalı, Bas; Özgür Savaş Gençtürk ve Piyanoda Esra Poyrazoğlu adlı sanatçıları konserin ikinci bölümünde Zorba Balesi müzikalinden bir alıntının yanı sıra 'El Vito', Aşk-ı Memnu 'Maskeler', 'Moon River', 'Nessın Dorma', Azeri türküsü 'Yalgızam' ile 'Ay Gız', Karadeniz Türküsü, 'Gelevera Deresi', Şehitler Oratoryosu 'Mezzo Arya', Ali Baba ve Kırk Haramilerin, 'Haramibaşı Aryası' gibi eserlerin ardından finalde; Verdi'nin La Traviata 'Brindisi' adlı eserini seslendirdiler.

Sanatçıların, özellikle Anadolu'nun dört bir yanından türküleri arya stili ile seslendirmeleri büyük ilgi görürken, izleyiciler konser sonunda sahnedeki sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı. İzleyiciden gelen yoğun istek üzerine iki kez sahneye dönen sanatçılar iki eser daha seslendirmek zorunda kaldı. Konser sonunda kuliste görüşlerini aldığımız Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, Ayvalıklı izleyenlerden gördükleri büyük ilgi nedeniyle duydukları memnuniyeti büyük bir coşkuyla ifade ederken, vatandaşlar da sanatçıların olağanüstü başarılı performanslarını takdirle karşıladıklarını kaydetmeleri dikkatlerden kaçmadı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ayşe aynur balıkesir ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
title