Haberler

Aydınlı Girişimci Kadınlardan El İşi Çarşısı

Aydın Girişimci Kadınlar Derneği, tarafından düzenlenen “El İşi Çarşısı”nda 40 kadın tarafından hazırlanan el işi ürünler satışa sunuldu.

Aydın Girişimci Kadınlar Derneği, tarafından düzenlenen "El İşi Çarşısı"nda 40 kadın tarafından hazırlanan el işi ürünler satışa sunuldu.

Aydın Girişimci Kadınlar Derneği (AGİKAD) öncülüğünde düzenlenen El İşi Çarşısı, Vali Recep Yazıcıoğlu Sergi Salonu'nda başladı. Açılışa; Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Aydın Belediye Başkan Vekili Sümran Ünal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, KOSGEB Müdürü Turgut Gözen, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Sefa Yüksel, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, CHP Belediye Meclis Üyesi ve Efeler Belediye Başkan Aday Adayı Saadet Kavasgil, AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Demet Pilevneli, Tabip Odası Başkanı Eralp Atay Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Zeki Altın, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle davetliler katıldı.

Vali Ayyıldız,Aydın Belediye Başkan Vekili Ünal,ve AGİKAD Başkanı Esen Türker, tarafından açılışı yapılan El İş Çarşısı'nda 40 kadın el işi ürünlerini sergileyecek ve satışa sunacak. Gün boyunca açık kalacak çarşı ücretsiz olarak gezilebilecek ve dileyen sergilenen ürünlerden satın alabilecek.

Aydın'da ikinci kez düzenlenen El İşi Çarşısı hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Esen Türker, bayanların üretime dahil edilmesi, ekonomiye katkılarının sağlanması ve teşvik edilmesi amacıyla faaliyetler yürüttüklerini belirterek, "Biz derneğimizi kurduğumuzda bir ilan çatık. Üretici kadınlarımızla ilgili bir çalışma başlatacağımızı söyledik. Yaklaşık şuan iki yılda elimizde 200 üretici kadınla biraraya geldik. Kadınlarımızı dönem dönem eğitimlere alıyoruz. Ürettikleri ürünleri şekillendiriyoruz. Her yıl bununla ilgili çarşı açıyoruz ve bu da ikinci çarşımız. Alanımız çok daha geniş olsaydı ve 200 kadınımıza keşek yer verebilseydik. Buradaki amaç sadece kadının ürettiklerine pazar bulmak değildir. Kadına grup ve ekip çalışmasına yönlendirmek, birliktelik konusunda örnek teşkil etmek. Bunların dışında ise kadının kendisinin farkına varmasını sağlamak hedefindeyiz. Öncelikle bu konuda bize destek veren herkese üretici kadınlar adına teşekkür ediyorum. Bu çarşıda bir farkındalık oluşturarak unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını sergiledik. Yaprak, ebru, cam ve ipek halıcılık sanatını burada meraklılarıyla buluşturduk. Amacımız Aydın'da bir üretim evi kurmak istiyoruz. Kadınlarımızın sokakta birşeyler satmasını uygun bulmuyoruz. Hayat güvencesi olmayan insanlar için bu tür şeyler bir umut oluyor. Biz o umutların tümüne çare bulmamız mümkün değil ama birşeylere işaret gösteriyoruz" dedi.

Aydınlı kadınlara sergiledikleri birliktelik için kutlayan Vali Erol Ayyıldız, "Biliyorsunuz ki kadınlar her zaman bir sıfır önde oluyor. Çünkü yetenekli ve çok eserler ortaya koyduklarından bunu bir defa daha burada gördük. Aydın'daki ve bu yöredeki iller de dahil olmak üzere toplumdaki kadının rolünü de üste katarsak cidden burada gördüğümüz kadınların ortaya koymuş olduğu eserler karşısında şapka çıkarmamak elde değil. Kadınlar toplumda ortaya koymuş oldukları cefakarlıklar karşısında saygı duymak ve şapka çıkarmak düşer. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Çok güzel eserler ortaya koymuşlar. İnşallah onları değerlendirip bir üste daha taşırlar. Üretilenlerin karşılığını almalarını sağlayabilmek adına bu konuda üzerimize düşen bir şey olduğunda onu yerine getirmeye çalışacağız. Bu konuda başta dernek başkanı, katılımcılara ve burada bize bu güzelliği yaşatan arkadaşlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Yazıcıoğlu Erol Ayyıldız Ak Parti Aydınlı Yerel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title