Haberler

Atık Piller Fidan Oldu

Oltu ilçesinde 61 pil getirene bir fidan kampanyası kapsamında 200 fidan toprakla buluşturuldu.

61 pil getirene bir fidan kampanyasında öğrencilere verilen fidanlar dikildi. İlçede eğitim faaliyetlerini sürdüren tüm ilkokulların yanı sıra Oltu Anaokulu ve Oltu Karabekir Ortaokulu da projeye destek verdi.

İlçeye 8 kilometre uzaklıktaki ağaçlandırma alanına araçlarla getirilen öğrenciler burada fidan dikimi yaptı.

Oltu Orman İşletme Müdürlüğü personeli tarafından hazırlanan ağaçlandırma alanına 200 fidan dikildi. Fidan dikimine Kaymakam Abdullah Şen, Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin, Karabekir İlkokulu Müdürü Ergün Tanrıverdi, Proje Koordinatörü Hızır Aktaş, Okul Aile Birliği Başkanı Nuri Çelik, Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Kadir Altıntaş, Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İlk fidanı diken Kaymakam Şen, çocukları ve projede emeği geçen herkesi tebrik etti. Şen, öğrencilere Peygamber efendimizin "Kıyamet koparken sizden birinizin elinde bir hurma dalı bulunur da kıyamet kopmadan dikmeye gücü yeterse bırakmasın, muhakkak onu diksin" Hadisi Şerifini aktararak, ağaç dikmenin faziletli bir iş olduğunu anlattı.

Oltu Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin de "21 Mart Dünya Ormancılık Günü vesilesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle koordineli olarak hazırlamış olduğumuz 61 pile 1 fidan kampanyası kapsamında öğrencilerin orman ve çevre koruma bilincinin artırılması hedeflenmiştir. Şenliğe katılan tüm öğrencilerin gayretli bir şekilde fidan dikimi ve projeye olan katkıları takdirle karşılanmıştır. Ağaç bayramında böyle bir etkinliğin içinde bulunarak, öğrencilerimize ağaç sevgisi aşılayıp çevre bilinci oluşturmak amacındayız" dedi.

Öğrenciler diktikleri ağaçlara Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı itfaiye ekibi tankerinden su taşıyarak can suyu verdiler.

Proje koordinatörü Hızır Aktaş, "Okulun açıldığı ilk günden bu yana toplanan piller ağaç bayramında fidana dönüştü. Proje daha önce Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde uygulanmıştı. Biz de projeyi okulumuzda uygulamaya karar verdik. Öğrencilerimizin yanı sıra, 25 Mart, Şehitler, Atatürk, Yasin Haşimoğlu ilkokulları, Karabekir Ortaokulu ve Oltu Anaokulu'ndan da destek geldi. Hatta Konya'dan İhsaniye İlkokulu 1-E sınıfı da kampanyamıza destek oldular" diye konuştu.

Ağaç dikimi sırasında öğrencilere Orman İşletme Müdürlüğü tarafından şapka ve kalem, Karabekir İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanlığı tarafından ise meyve suyu dağıtıldı. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Abdullah Şen Erzurum Oltu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title