Haberler

Aslım Ormanı'nda 8 Bin 400 Fidan Toprakla Buluştu

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde, "Karatay Ağaçlandırma Bayramı" projesi kapsamında gerçekleştirilen üçüncü ağaçlandırma çalışması Aslım Orman Alanı'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde, "Karatay Ağaçlandırma Bayramı" projesi kapsamında gerçekleştirilen üçüncü ağaçlandırma çalışması Aslım Orman Alanı'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Karatay İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti İl Başkan Vekili Bestami İnan, belediye meclis üyeleri, belde belediye başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli 300 dekarlık bir alanda 8 bin 400 ağacın toprakla buluştuğunu belirterek, Karatay'ı ve Konya'yı Aslım Orman'ından yayılan iğde kokularının saracağını ifade etti. Aslım'a arıtma tesislerinden gelen yeniden kazanılmış "mor şebeke" olarak adlandırılan su ile damla sulama sistemi kurulduğunu belirten Başkan Hançerli, göreve geldiklerinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde 7 ila 10 personel olduğunu, bu sayının bugün yaz aylarında 200 personele yaklaştığını dile getirdi. Göreve geldiklerinde Karatay'a 470 metrekarelik bir alanda ağaçlandırma çalışması olduğunu hatırlatan Hançerli, "9 yıl içerisinde 2 milyon 485 bin 429 metrekarelik alanın ağaçlandırıldı. Bu ağaçlandırma sahalarının Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden alındı. Bu süre zarfında 82 bin 295 adet ağaç dikildi. Bununla kalınmayarak 2013 yılında 4 ayrı ağaçlandırma programıyla birlikte 344 bin metrekarelik bir alanda 9 bin 650 adet ağaç dikilecek. Yılsonuna kadar yapılacak ağaçlandırma ile toplamda 2 milyon 829 bin 459 metrekarelik alanda 91 bin 945 adet ağaç dikilmiş olacak" dedi.

Hane başına bir ağaç hedefine ulaştıklarını kaydeden Başkan Hançerli, "Yeni hedef 256 bin yani kişi başına bir ağaç dikmek.1 Nisan Pazartesi Günü Liseler Kampüsü'nde de bir ağaçlandırma çalışması yapılacak. 10 yıl sonra dikilen ağaçların altında piknik yapmayı umuyoruz" diye konuştu.

AK Parti İl Başkan Vekili Bestami İnan, Karatay Belediyesi'nin eğitim yatırımları ile milli eğitime müthiş katkıları olduğunu belirterek, eğitim yatırımlarının yanı sıra ağaçlandırma gibi faaliyetler ile de öğrenciler ve eğitmenler ile bir araya gelerek Karatay Belediyesi'nin desteğini sürdürdüğünü vurguladı. Konya'nın bir Zümrüt gibi yeşilin içinde olacağını aktaran İnan, bir zamanlar Konya'nın içinde yeşil değil, yeşilin içinde Konya hedeflediklerini ve bu hedefe hızla yaklaştıklarını dile getirdi.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise, Aslım çöplük alanının bir koruluğa dönüştürülmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, yeşil alanların gelecek kuşaklara borçlu olduklarını ifade etti.

İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş da, ağaçlandırma çalışmalarının Karatay Belediyesi'nin en önemli projelerinden biri olduğunu söyledi. Altıntaş, ağaçlandırma çalışmalarının bölgenin kaderini ve toplumun geleceğini değiştirecek nitelikte olduğunu belirterek, erozyon ve toprak kayması ile mücadelede de önemli mesafe kaydedilmiş olunacağını aktardı.

Konuşmaların ardından protokol ve öğrenciler ağaçlandırma sahasında fidanları toprak ile buluşturdu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altıntaş Ak Parti Karatay Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title