Haberler

Ardahan Üniversitesi'nde Söyleşi

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın özel davetlisi olarak Ardahan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen “Kültür Sanat Söyleşileri” programına katıldı.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın özel davetlisi olarak Ardahan Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen "Kültür Sanat Söyleşileri" programına katıldı.

Prof. Dr. Özer Kanburoğlu'nun "Fotoğraf Sanatına Biçimsel Yaklaşımlar" adlı söyleşisine YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan'ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı. Söyleşiden önce konuşman YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK olarak yapılan yeni çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bilgiyi üretme ve bilgiyi toplum yararına dağıtma temel misyonu ile hareket ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Saraç, üniversitelerin bölgesel kalkınmaya ve refaha katkılarının olduğunu belirtti.

"Fotoğraf Sanatına Bilimsel Yaklaşımlar" isimli söyleşisinde Prof. Dr. Özer Kanburoğlu, fotoğraf sanatının teknik ve sanat yönü doğrultusunda iyi fotoğraf nasıl çekilir, fotoğrafın temel prensipleri, dijital fotoğraf rehberi, dijital fotoğrafta pozlandırma gibi teorik bilgiler hakkında katılımcılara bilgiler sundu.

Söyleşinin tamamlanmasının ardından YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, salonda bulunan öğrenci ve akademisyenlerden gelen soruları cevapladı.

Daha sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç; Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan tarafından Kars Havaalanı'ndan uğurladı. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Hakkı Yılmaz Iğdır Üniversitesi Yekta Saraç Ardahan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title