Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA'da yazın gelmesiyle birlikte spor okullarının faaliyetleri de hızlandı.

Foto: İdman fotoları, hoca fotosu

===

Kreş gibi yaz okulu

ANTALYA'da yazın gelmesiyle birlikte spor okullarının faaliyetleri de hızlandı. Spor okullarındaki rekabet beraberinde kaliteyi de artırdı. Birçok okul günde tek branşta 1-2 saatlik eğitim verirken, Park Antalya Yaşam ve Spor Kompleksi'nde bugüne kadar denenmemiş bir uygulamanın startı verildi. Kreş havasında geçecek uygulamaya göre, çocuklar tam gün yaz okuluna alınacak. Sabah evlerinden servisle alınacak çocuklar, eğitimin verileceği Kızıltoprak Mahallesi'deki 21 dönüm arazi üzerine kurulu dev tesise getirilecek. Yaşları 6-15 arasında değişecek olan çocuklar, tesise ayak basar basmaz akademisyen eğitmenlerin gözetimine alınacak.

ÇOCUKLAR SICAKTAN ETKİLENMEYECEK

Sabah kahvaltısı ile başlayacak eğitimde her gün farklı spor, kültürel ve gezi etkinlikleri uygulanacak. Yüzme dahil tüm spor dallarının gösterileceği ve eğitim verileceği merkezde, ayrıca çocuğun fiziksel gelişimi için çok önemi olan koordinasyon ve denge çalışmaları da yapılacak. Park Antalya Yaşam ve Spor Kompleksi kurucularından Uğur Duyar, çocukların yaz sıcağından etkilenmemeleri için tüm aktivitelerin kapalı alanlarda yapılacağını hatırlatarak şöyle konuştu:

UZMAN DİYETİSLER DEVREDE

"Burası sadece spor okulu değil. Sportif faaliyetlerin yanı sıra, uzmanlar tarafından çocuklarımıza drama, el sanatları ve müzik eğitimi de verilecek. Çocuklar, her hafta kültürel geziye götürülecek. Bununla birlikte çocuğun sağlığı da bizim için çok önemli. Uzman diyetisyenler tarafından belirlenen sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısının ardından çocuklar servislerle tekrar evlerine bırakılacak ve uygulama sona erecek." Uygulamanın 17 Haziran tarihinde başlayacağı açıklandı.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto ve branşlardan fotolar

===

7'den 77'ye Bisiklet Turu başlıyor

GÜZERGAH BELİRLENDİ

Gençlik ve Spor Grubu Başkanı Recep Şengül, Bisiklet Turu'nun 18 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00'de EXPO Anfaş Fuar alanı önünde başlayarak Pınarlı, Güzelyurt, Mandırlar güzergahından devam ederek Aksu Belediye Sarayı önünde sona ereceği belirtti. Başkan Şengül, "Etkinlik sonunda katılımcı bisiklet dostlarına kura ile bisiklet ve çeşitli hediyeler vereceğiz. Tüm Antalyalıları bu etkinliğimize davet ediyoruz" dedi. Bisiklet turu kapsamında vatandaşlara çeşitli görsel aktiviteler de düzenlenecek.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto ve bisiklete binen bir kadının fotosu

===

Alanyaspor'a ekonomik katkı sağlayacak uygulama masaya yatırıldı

Kaymakama projeyi anlattı

ŞEKERBANK Alanya Şube Müdürü Sinan Çelik, 'Alanyaspor Bonus Kart' ve 'Alanyaspor POS' projesi hakkında Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'e bilgi verdi. Alanyaspor Başkan Yardımcısı Mevlüthan Çavuşoğlu'nun da katıldığı ziyarette projelerin detaylarını anlatan Çelik, kredi kartı ve POS cihazını kullananların ücret ödemeden Alanyaspor'a katkı yapacaklarını anlattı. Alanyaspor için geçmişte proje üretilmemesinden yakınan Çavuşoğlu ise "Bu projeyi Türkiye'de, Süper Lig dışında uygulayan ilk kulüp olduk. Şimdi ülke çapında başlattığımız bu projeye destek istiyoruz" dedi.

Kaymakam Özdemir de "Büyük projeler her zaman büyük getiriler ve prestij sağlar. Alanyaspor'u bu projeden dolayı tebrik ediyorum. Bu tip projeler ve destekle hedefimizi büyültüp Alanya'ya yakışan bir kulüp olmalıyız. Hedef olarak herkes 1'inci Lig'i ümit ediyor, fakat hedefimiz Süper Lig olmalıdır. Bunu yapabilecek kapasite ve donanım Alanya'da fazlasıyla mevcut" diye konuştu.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Sinan Çelik, Erhan Özdemir, Mevlüthan Çavuşoğlu

===

Plajda heyecan

ANTALYA Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Hentbol İl Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenlediği, Muratpaşa Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteklediği Plaj Hentbolu Antalya İl Birinciliği başladı. Bayındır Park Kum Sporları Sahası'nda başlayan turnuva, 18 Mayıs'ta yapılacak final maçlarıyla sona erecek. Hentbol İl Temsilcisi Nedim Kum, tüm Antalyalıları fikstür ve program doğrultusunda başlayan müsabakalar için plaja davet etti.

Fotosuz

===

Tekirova'da final coşkusu

SPOR Toto 3'üncü Lig Play Off maçlarına katılmaya hak kazanan ve Malatya'daki ilk maçında İstanbulspor'u yenerek final oynama hakkı elde eden Tekirova Belediyespor, pazar günü yapacağı maçı sabırsızlıkla bekliyor. Tekirovalı futbolseverler, takımlarının final maçını da kazanarak 2'nci Lig'e çıkacaklarına inanıyor. Tekirova Belediyespor, pazar günü Pazarspor- Fatih Karagümrük maçının galibiyle final maçı oynayacak. Onursal Başkan Yusuf Üras, "İnançlı ve kararlıyız. Türkiye'nin ilk ve tek profesyonel belde takımıyız. Final maçını kazanarak Türkiye'de bir ilke imza atacak ve 2'nci Lig'de de ilk belde takımı olacağız" dedi.

Foto: Takım fotosu ve Onursal Başkan Üras fotosu - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Erhan Özdemir Sinan Çelik Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title