Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ISPARTA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen uyuşturucu operasyonunda, uyuşturucu madde ticareti ve sevkiyatı yaptığı tespit edilen 5 şüpheli yakalandı.

Foto: Balıklardan foto

===

Uyuşturucu tacirlerine darbe

ISPARTA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen uyuşturucu operasyonunda, uyuşturucu madde ticareti ve sevkiyatı yaptığı tespit edilen 5 şüpheli yakalandı. Emniyetten yapılan açıklamada, operasyonun M.Ö. ve M.Ö. isimli iki kardeşin organizasyonunda Antalya'da Isparta'ya satış amacıyla uyuşturucu madde getirildiği yönündeki ihbar üzerine başlatıldığı kaydedildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan M.Ö. ve M.Ö. kardeşlerin ifadeleri doğrultusunda uyuşturucu maddenin satışını yaptıkları belirlenen İ.P.E., O.R. ve B.H. adlı şüpheliler de yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheli, 'teşekkül halinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak, başkalarına vermek ve satmak' suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Fotosuz

===

Hayırseverlerden eğitime destek

ALANYA'da hayırseverler tarafından toplam 42 derslikli 2 okul yaptırılacak. Okulların yapımı için hazırlanan protokoller, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Aras, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, hayırsever emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Güleç Demirel, eşi Nihal Demirel ve Nevzat Şifa arasında imzalandı.

Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Güleç Demirel ve eşi Nihal Demirel tarafından Demirtaş Beldesi'ne yaptırılacak 18 derslikli okul, ilk ve ortaokul olmak üzere 2 bölümden oluşacak. Nevzat Şifa tarafından Cumhuriyet Mahallesi'ne yaptırılacak imam hatim ortaokulu ise 24 derslik olacak.

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, hayırsever vatandaşların yaptırdığı dersliklerin sürekli büyüyen nüfus karşısında yetersiz kaldığını belirterek, "Birkaç yıl sonra elimiz ayağımıza dolaşacak. Şimdiden çözüm üretmeliyiz. Bu protokollerin yeni hayırseverlere örnek olmasını istiyoruz." dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Protokollerin imzalanması

==

CHP'den müftülüğe ziyaret

CHP Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık ve yönetim kurulu üyeleri, 'Camiler ve Din Adamları Haftası' dolayısıyla Kumluca Müftülüğü'nü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Arif Kocacık, camilerin ve orada hizmet veren din görevlilerinin kamu hizmeti vermenin yanında gönüllülük anlamında da önemli bir hizmet yürüttüğünü söyledi. Kumluca Müftüsü Abdulmuttalip Köseoğlu'nun hacda olması dolayısıyla yerine vekalet eden vaiz Erol Köse ise CHP heyetinin ziyaretinden memnun kaldıklarını belirtti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Alanya'da ipek kozası sergisi

ALANYA'da unutulmaya yüz tutan ipekböceği kozası tasarımcılığının yeniden yaygınlaştırılması için 3 ay önce açılan 'Koza Çiçeği Kursu' sona erdi. Alanya Belediyesi'nin 'İpek Eller' projesi kapsamında İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlediği kurs sonunda 15 kursiyere sertifika verildi. Kursiyerler, eğitimleri boyunca ipek kozasından yaptıkları pano, tepsi, gelin tacı gibi tasarımları açtıkları sergide beğeniye sundu.

Kızılkule yanında restore edilen tarihi sarnıçtaki 'İpek Koza Çiçeği Sergisi'nin açılışını Kaymakam Erhan Özdemir ve Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu birlikte yaptı. Açılışın ardından Kaymakam Özdemir, Belediye Başkanı Sipahioğlu, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Coşkunsu, eğitmen ve kursiyerler, ipekböceği kozasından çiçek üretimini anlatan sinevizyon gösterisi izledi. Alanya Belediyesi tarafından kursu tamamlayan 15 kursiyere ise dokuma tezgahı hediye edildi. Sergi 11 Ekim'e kadar açık kalacak.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Sergi açılışı

===

İşsizler otogarda karşılancak

TÜRKİYE İş Kurumu (İŞKUR) Afyonkarahisar İl Müdürlüğü, işsizlere ulaşmak için Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde hizmet ofisi açtı. Açılışta konuşan İŞ-KUR İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, hedeflerinin Afyonkarahisar'ı göç alan bir il haline getirmek olduğunu kaydetti. Afyonkarahisar'ın işsizlik oranının en düşük iller arasında olduğunu anlatan Ünlüyalvaç, "İşsizlik nedeniyle göç veren bir kent değiliz. Amacımız diğer illerden göç almak ve açıktaki iş kollarına insanları yönlendirmek" dedi.

Afyon'daki işsizlik oranını daha da aşağı çekmek, işgücü kapasitesini de yukarıya çıkarmak için meslek edindirme kursları açtıklarını anlatan Ünlüyalvaç, "Bu anlamda yürüttüğümüz meslek edindirme kurslarına Kütahya ve Konya'nın Akşehir İlçesi'nden kursiyerler katılıyor. Meslek edindirme kursları sonunda da kursiyerlerimiz yeterlilik belgeleri ile ilimizin işgücünü artırırken Afyonkarahisar göç alan bir il konumuna yükselerek daha hızlı gelişecektirö dedi.

KÖY GARAJI'NA DA AÇILACAK

İş-kur'un tanıtılma noktasında yaşanan eksikliği çeşitli faaliyetlerle giderdiklerini belirten Ünlüyalvaç, "Yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında vatandaşların en yoğun olduğu Aftaş Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde İŞ-KUR hizmet noktası oluşturduk. Burada yürüteceğimiz hizmet ise şehirlerarası gezenlere de tüm ülke genelindeki açık işleri de öğrenebilmelerini sağlamaktır. Önümüzdeki zaman diliminde de Köy Garajı'nda yine bir hizmet noktası açmayı planlıyoruzö diye konuştu.

HİZMET NOKTALARI, YARDIMCI OLACAK

Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk ise İŞ-KUR hizmet noktalarına gelen vatandaşların vasıflarına uygun kurslar sayesinde meslek sahibi edildiğini söyledi. Kurslara katılanlara günlük harçlık dahi verildiğini anlatan Vali Yardımcısı Ertürk, "Artık bundan daha güzel bir şey olamaz, işsizim diyen buyursun gelsin" dedi. konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Ertürk, İŞ-KUR İl Müdürü Ünlüyalvaç, AFTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya hizmet noktasının açılışını yaptı.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Açılıştan fotolar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Erhan Özdemir Isparta Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title