Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde İlçe Emniyet Müdürlüğü, silah kullanma ve havai fişek atmanın önüne geçmek için kampanya başlattı.

Foto: Halil İbrahim Baykara

===

Silahlanmaya hayır

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde İlçe Emniyet Müdürlüğü, silah kullanma ve havai fişek atmanın önüne geçmek için kampanya başlattı. Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri tüm okullarda öğrencileri 'Söz Belgesi' dağıttı. Dağıtılan belgede, izinsiz havai fişek atılmaması, ateşli silah kullanılmaması konusunda ikaz bulunuyor. Emniyet ekipleri, minik öğrencilerden bu belgeleri büyüklerine okutmalarını ve imzalatmalarını istedi.

Öğrenciler, aldıkları Söz Belgesi'nin babalarına imzalattıktan sonra kampanyayı başlatmış oluyor. Kampanyayla ilçede izinsiz havai fişek atılması ve ateşli silah kullanılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu konuda farkındalık yaratmak isteyen emniyet müdürlüğü, okulların yanı sıra parklarda da çocuklara söz belgesi dağıttı.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Belgeden foto

--- KUTU ---

SÖZ BELGESİ'NDE NELER YAZIYOR:

Sevgili Babacığım;

Sen bana hep iyiyi, doğruyu ve güzeli öğrettin. Bende seni kendime örnek alıyorum. Babacığım seninle paylaşmak istediğim bir konu var. Bu gün okulumuza Polis amcalar ve ablalar geldi. Yaşanmış üzücü olaylardan söz ettiler. Düğünlerde bayramlarda ve asker uğurlamalarında silah kullanılmasından ve izinsiz havai fişek atılmasından dolayı insanların yaralandığını ya da öldüğünü söylediler. Ben bunları duyunca çok üzüldüm. Aklıma hemen sen geldin.

Babacığım, sende onlar gibi silah kullanırsan bir kaza çıkar, birisinin yaşamını kaybetmesine veya yaralanmasına sebep olursun diye çok korktum. Babacığım, seni çok seviyorum. Ben polis ablalara ve polis amcalara söz verdim. Hayatımda hiç silah ile oynamayacağım. Büyüdüğümde silah ve havai fişek ile kutlama yapmayacağım. Beni eğitirken öğütlerinden çok davranışlarından etkilendiğimi unutmadan sende bana sevincini silah kullanarak ve izin almadan havai fişek atarak göstermeyeceğine söz verir misin?

Canım Evladım;

Ben de sana bundan sonra düğünlerde, asker uğurlamalarında, spor müsabakaları sonrasında ve özel günlerde sevincimi silah kullanarak ve izinsiz havai fişek atarak göstermeyeceğime söz veriyorum.

===

Trafik kurallarına uymayan yandı

TRAFİKTE artık kurallara uymayan sürücülere trafik polisinin yanı sıra diğer birimlerde görevli polisler de ceza yazacak. Gazipaşa Emniyet Müdürü Ercan Çelik, trafik kurallarını ihlal edenlere trafik polislerinin yanı sıra önleyici hizmet, asayiş ile polis merkezinde görevli polis ekiplerinin de ceza kesebileceğini söyledi.

Gazipaşa Emniyet Müdürü Ercan Çelik, vatandaşların karayollarında güvenli şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak, trafik kazalarını azaltmak, can ve mal kaybının önlemek amacıyla Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'ne bağlı ekiplerin, sıklıkla ihlal edilen trafik kuralları üzerindeki denetimlerini sürdüğünü kaydetti.

Karayolları Trafik Kanunu'nun 6'ncı ve Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 7'nci maddesine istinaden, tüm polis birimlerine karşılaştıkları trafik ihlallerine ilişkin tespit tutanağı düzenleme yetkisi verildiği açıklayan Çelik, "Polis memurları, trafik polisleri gibi trafik kuralı ihlali ile karşılaştığında araç durdurmadan plakasına göre tespit tutanağı düzenleyebilecek. Düzenlenen ihbar tutanakları Trafik İdari para cezasına dönüştürülerek araçların tescil adresine posta yoluyla gönderilecek" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Emniyet Müdürü Ercan Çelik, trafik uygulaması yapan ekipler

===

Muhtarı şikayet etti, yol yapıldı

KORKUTELİ'nin Sülekler Köyü'nde oturan Keziban Kuzu, 3 ay önce köyde düzenlenen gebe düve dağıtım törenine katılan Vali Ahmet Altıparmak'a, evine giden yol yapılmadığı için şikayette bulundu. Köy muhtarı Kerim Doğan'ı da sorunuyla ilgilenmediği için Vali Ahmet Altıparmak'a şikayet eden Keziban Kuzu, yardım istedi.

Köyden evine gitmek için 3 kilometre yürümek zorunda kaldığını iddia eden Keziban Kuzu'nun yol sorununa İl Özel İdaresi el koydu. Val Altıparmak'ın talimatıyla Kuzu'nun evine giden yol yapıldı. Köyün içindeki yollar da yenilendi. Keziban Kuzu, köy muhtarı Kerim Doğan ve Vali Ahmet Altıparmak'a teşekkür etti.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Köy muhtarını valiye şikayet eden köylü, yolunu açtırdı.

===

Adaylığını 1200 kişiyle açıkladı

Salonu dolduranlara hitaben konuşan Mehmet Şahin'i yaklaşık 600 kişi de dışarı dinledi. 20 yıldır Alanya'da ticaret yaptığını belirten Mehmet Şahin, "Yıllardır ticaretin içinde olan, tüccarların ortak sorunlarını bilen ve paylaşan bir kişi olarak bu onurlu göreve aday olduğumu açıklamak istiyorum.2013 Ocak ya da şubat ayında yapılacak ALTSo seçiminde başkan adayıyım" dedi.

Alanyasporlu bir taraftarın omzuna attığı turuncu yeşil atkıyla konuşmasını sürdüren Şahin, "Devlet ve sivil toplum kuruluşlarıyla oda arasında sağlıklı bir köprü oluşturmak istiyoruz. ALTSO'yu üyelerin sadece aidat ödedikleri, seçimden seçime hatırlandıkları bir kurum olmanın ötesine taşıyıp, günlük yaşamın içinde aktif bir kurum haline getireceğiz" diye konuştu. Şahin'in adaylığını açıklamasının ardından programa katılanlara kokteyl alanında aşure ikram edildi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Mehmet Şahin ve katılanlar

===

Korkmaz ITSO'ya veda etti

ISPARTA Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ITSO) 2009 yılının Ağustos ayından bu yana genel sekreterlik görevini yürüten Doç. Dr. Adem Korkmaz, akademik çalışmaları dolayısıyla ITSO'daki görevinden geçen Ağustos ayında ayrıldı. 3 yıl boyunca gerek projeler, gerekse odanın hizmetleri konusunda önemli hizmetlere imza atan Doç. Dr. Adem Korkmaz ITSO'ya meclis toplantısında veda etti.

ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, "Sayın hocamız akademik çalışmaları nedeniyle 1 yıl önce ayrılacağını söylemişti. Profesör olacağı için odamız genel sekreterliğinden ayrılacağını söylemişti. Ancak biz izin vermiyorduk, kendisiyle devam etmek istedik. Ancak kendisini de anlayışla karşılayıp artık müsaade ettik. Odamızda 3 yıl boyunca önemli çalışmalar yaptı. Akademik çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Doç. Dr. Korkmaz da görev süresi boyunca ITSO yöneticileriyle hep koordineli ve anlayış içerisinde çalıştığını belirtti. Çalıştığı süre içinde hiç tatil yapmadığını belirten Doç.Dr. Korkmaz, "Ama hiç zorlanmadık. Ticaret ve Sanayi Odası'nın yönetim kurulu ve meclisi çalışmalarımızda sürekli destek içinde oldu. Ben kendi adıma elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Bundan sonra da her zaman odanın ve iş dünyasının hizmetinde olacağım, fahri danışmanlığımız zaten devam ediyor" diye konuştu. Doç. Dr. Korkmaz'a hizmetlerinden dolayı ITSO yöneticileri teşekkür plaketi hazırlattı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Plaket fotosu

===

Kaymakam öğrencilerle buluştu

DEMRE Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Lisesi'nde düzenlenen 'Kariyer Günleri'nde öğrencilerle bir araya geldi. Okulun toplantı salonunda düzenlenen 'Kariyer Günleri'nin ilk konuğu olan Kaymakam Karaman'ı 9,10 ve 11'inci sınıf öğrencileri dinledi. Konferans öncesi Demre Lisesi Rehber Öğretmeni Salih Akbulut'un hazırladığı ve Kaymakam Karaman'ın tanıtan slayt gösterisi izletildi.

Kaymakam Karaman, konuşmasında öğrencilere öncelikle kendilerine bir hedefi belirlemelerini istedi. Öğrencilere seçecek mesleği, gitmek istediği üniversiteyi belirlemeleri tavsiyesinde bulunan Kaymakam Karaman, "Üniversite sayısı artıyor. Üniversite bitirmek yetmiyor. Çok farklı bir üniversiteyi bitirmek, kendinizi iyi yetiştirmek zorundasınız. Bir değil, birkaç dil öğrenmek zorundasınız" dedi.

Bunları başarmanın yolunun planlı ve düzenli çalışmaktan geçtiğini kaydeden Kaymakam Karaman, "Zor olanı başarmanın yolu budur. Tüm bunların ötesinde iyi bir yurttaş olmak zorundasınız. İyi bir yurttaş olmanın yolu da iyi bir eğitimdir" diye konuştu. Kendisinin de şu anda doktora yaptığını, Akdeniz Üniversitesi öğrencisi olduğunu aktaran Kaymakam Karaman, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Öğrenciler Kaymakam Karaman'a niçin kaymakamlık mesleğini seçtiğini, üç yabancı dili nasıl öğrendiğini sordu. Gençlik yıllarında hep diplomat olmak istediğini belirten Kaymakam Karaman, "Bu nedenle İngilizce, Fransızca ve İspanyolca öğrendim. Ancak daha sonra kaymakamlığı seçtim. Planlı ve düzenli çalışarak dil öğrendim" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Ailesinin gözü önünde motosiklet çarptı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde evine gitmek için servis aracından inen 8 yaşındaki Selman Çobanoğlu, hızla gelen motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Kemer Şehit Gürcan Akan İlköğretim Okulu öğrencisi Selman Çobanoğlu, paydos zilinin çalmasıyla birlikte evine gitmek için okul servise bindi. Evinin önünde okul servisinden indikten sonra yolun karşısına geçmeye çalışan Çobanoğlu'na anne babası Ayşe ve Bayram Çobanoğlu'nun gözleri önünde plakası alınamayan motosiklet çarptı.

Çarpışmanın şiddetiyle motosiklet devrilirken, Selman Çobanoğlu başına aldığı darbeyle kanlar içinde kaldı. Ayşe Çobanoğlu feryatlar içinde yaralı çocuğun yanına koşarken, Bayram Çobanoğlu kaçmaya çalışan motosiklet sürücüsünü yakalamaya çalıştı. Hızla düştüğü yerden kalkan motosiklet sürücüsü olay yerinden kaçmayı başardı. Yaralı çocuk için 112 Acil Servis Ambulansı'ndan yardım istendi.

Olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalesi yapılan Selman Çobanoğlu, daha sonra ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan Çobanoğlu'nun hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedilirken, olay yerinden kaçan motosiklet sürücüsünün yakalanması için Kemer Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Yaralı haldeki Selman Çobanoğlu'nun hastaneye getirilişi

===

Esnaf kan verdi

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından kan bağış kampanyası düzenlendi. Sandıklı Esnafı ve Sandıklı Esnaf Sanatkarlar Odası çalışanları, Kızılay ekibine kan bağışladı. Kızılay'da görevli Dr. Serkan Özdemir, hemşire Fatma Ketencioğlu ve sağlık memuru Mehmet Sivritepe, esnaftan kan aldı.

Kan bağışlamanın önemine vurgu yapan Dr. Serkan Özdemir, "Sandıklı'da defalarca kan bağışı kampanyası düzenledik. Her seferinde gerek esnaf gerekse vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sandıklı bu konuda diğer ilçelere göre daha duyarlı. Bugün Sandıklı esnafı yine duyarlılığını gösterdi" diye konuştu.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Kan bağışı yapılırken fotolar.

===

Yeşilova'da aşure günü

BURDUR'un Yeşilova İlçesi'nde Muharrem Ayı dolayısıyla aşure günü yapıldı. Yeşilova Belediyesi tarafında düzenlenen etkinlikte kazanlarda hazırlanan aşure ilçe meydanında vatandaşlara ikram edildi. Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek "Halkımızla kaynaşmak, insanların bir araya gelmesi amacıyla aşure günü düzenledik. Yoğun ilgi olmasından dolayı çok mutlu oldum" dedi. Konuşmaların ardından yaklaşık 2 bin 500 kişiye aşure dağıtıldı.

Yavuzkan AKDOĞAN/YEŞİLOVA, (DHA)

Foto: Aşure dağıtılırken - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yusuf İzzet Karaman Sandıklı Antalya Yerel Haberler

title