Haberler

'Andımız'ın Kaldırılmasına Tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Demokratikleşme Paketi' kapsamında ilköğretim okullarında okunan 'Andımız'ın kaldırılmasına Türk Eğitim-Sen Samsun Şubesi ve MHP İl Başkanlığı tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Demokratikleşme Paketi' kapsamında ilköğretim okullarında okunan 'Andımız'ın kaldırılmasına Türk Eğitim-Sen Samsun Şubesi ve MHP İl Başkanlığı tepki gösterdi.

Türk Eğitim Sen Samsun Şubesi ve MHP İl Başkanlığı üyeleri 'Andımız' uygulamasının kaldırılmasını protesto ederek, 23 Nisan Ortaokulu önünde Türk bayrağı açıp Andımız'ı okudular. 23 Nisan Ortaokulu önündeki İstiklal Caddesi'ni trafiğe kapatan grup, Türk bayrağı açarak 'Andımız' uygulamasının kaldırılmak istenilmesini protesto etti. Grup "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sloganları attı.

Demokratikleşme Paketi'ni eleştiren Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, "Bu paketle, Türk coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz 'Türklük' yok edilmek istenilmekte. Bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan 'Andımız' kaldırılmakta, 'Ne Mutlu Türküm diyene' diyenler susturulmaktadır. 'Türküm' ile başlayan, 'doğruyum' ile devam eden bir andın kaldırılması, ancak Türk olmayan ve doğru olmayan insanları memnun etmek için atılmış bir adım olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde çocuklarımızın 'Türküm' demesi, 'doğruyum' demesi, 'çalışkanım' demesi kimleri, neden rahatsız etmektedir? Bundan ancak, Türklük şuurundan uzak, Türklerle tarihi bir hesaplaşma peşinde koşanlar rahatsız olur. Biz bunların kim olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi.

Başkan Kuruoğlu'nun basın açıklamasının ardından Mithat Paşa Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hüseyin Kaymakçı da Andımız'ı kağıttan okudu.

Eyleme MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Muhammet Bektaş, parti üyeleri de katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title