Haberler

Amasya'da Ağaçların Kesildiği İddiası

Mahalle sakinleri ile üniversite öğrencilerinin eylemi, piknik programı ile sürüyor CHP Amasya Milletvekili Topal: "Amasya parkına inşallah yeniden kavuşacak.

Hızırpaşa Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki ağaçlık alanda bir süre önce akaryakıt istasyonu yapımı için ağaçların kesildiğini öne sürerek alana gelen mahalle sakinleri ile üniversite öğrencilerinin eylemi, piknik programı ile sürüyor.

Çoğunluğu gençlerden ve mahalle sakinlerinden oluşan eylemciler, Samsun İdare Mahkemesi'nin konuya ilişkin verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından eylemlerini piknik programına dönüştürdü.

Pikniğe katılan ve davul zurna eşliğinde halay çeken CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, gazetecilere yaptığı açıklamada, eylemin piknik sonrası akşam saatlerinde sonlandırılacağını söyledi.

Amasya'nın tekrar parkına kavuşacağına inandığını ifade eden Topal, şöyle konuştu:

"Amasya parkına inşallah yeniden kavuşacak. Yargı yürütmeyi durdurma kararı verdi, bugün burada Amasyalılar piknik yapıyor. Haşhaşlı çörekleri, çayları, semaverleri ile akşama kadar burada piknik yapacaklar, akşam da burayı boşaltacağız. Tabi gönül isterdi ki buradaki ağaçların hiçbiri kesilmesin. Müdahale edilmekte biraz geç kalındı. En azından 30 ağacımız kayboldu. Geride kalanlarla yeniden orayı ağaçlandıracağız. Tabi yeşil Amasyamıza kim bu türlü şeyler yaparsa karşısında olacağız."

Amasyalının kendi parkına sahip çıktığını anlatan Topal, "Biz burada bir parti olarak değil, bir Amasyalı olarak parkın yok edilmemesi için Amasyalılarla mücadele ettik. Tabi ki burada valiliğimiz olsun belediye başkanımız olsun bütün Amasyalı duyarlı oldu, buradaki gençler duyarlı oldu, mahalle sakinleri duyarlı oldu" ifadelerini kullandı.

Hızırpaşa Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki etrafı çevrili ağaçlık alana 3 Haziran Salı günü gelen vatandaşlar, akaryakıt istasyonu yapımı için ağaçların kesildiğini ileri sürerek tepki göstermiş, grupta yer alan bazı gençler, araziyi çevreleyen demir panelleri yıkarak vatandaşların yeşil alana girmesini sağlamıştı. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Ramis Topal Samsun Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title