Haberler

Altın Fiyatlarındaki İstikrarsızlık, Sarrafları da Etkiliyor

Sarraf Mustafa Tevfik Kürtüncü, altın fiyatlarının istikrarsız gidişinin sarrafları ve vatandaşları olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Sarraf Mustafa Tevfik Kürtüncü, altın fiyatlarının istikrarsız gidişinin sarrafları ve vatandaşları olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Altın yatırımcılarının parasal teşviklerini azaltması sonucunda altın fiyatlarının düştüğünün altını çizen Sarraf Mustafa Tevifk Kürtüncü, "Teknik açıdan altının bin 238 lira direnci üstünde kapanışı gerçekleşmezse bu durum altında yani bin 220 altında daha düşük seviyeleri görebiliriz. Öte yandan Çin'de açıklanan enflasyon verileri çok düşüktü bununla beraber altın fiyatlarını baskılayacak bir durum meydana geldi. Hisse senedi piyasalarında görülecek düşüşler volalitenin artmasına neden olacaktır muhtemelen. İki yıl öncesine kadar 2011 yaz ayına kadar altın hiçbir yıl bir önceki yılın altın fiyatlarının altında kalmadı. Yani altın istikrarsız gitmesi muhtemelen halkımızı da bizi de etkiliyor. Herhangi bir öngörü kapımızı etkiliyor. Eğe kişisel yorumumu sorarsanız bu seviyede kalacak gibi ama zaman ne gösterir dünya şartlarında dengeler nasıl değişir bunu da hep beraber bekleyip göreceğiz. Yastık altındaki altınlarımızın değerleri öngörülere göre çok fazla" dedi.

Altındaki istikrarsızlığın vatandaşların altınlarını yastık altında tutmalarına sebep olduğunu söyleyen Kürtüncü, "Yastık altından çıkarılan altınlar ise bankalara ve kuyumcularda bozdurularak diğer yatırım ürünlerine Euro'ya dolara çevrilebiliyor. Ama kısa vadede yastık altı altının piyasaya bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Küçük altının liste fiyatı şu anda 137 TL. Bu da katlanarak devam ediyor 50'lik 2 katı cumhuriyet 4 katı ve iki buçukluk diye tabir ettiğimiz ziynet altın ise 10 katı. Ziynet altın diye tabir ettiğimiz, çeyrek altın 50'lik altın cumhuriyet, iki buçuklu altın, ata altın gibi ürünler tamamıyla darphanenin basımıyla ilgili bir durum. Piyasadaki altın ne zaman azalırsa ona göre talep arz yükselebiliyor. Şu anda torba fiyat çeyrek altın 600 dolar bandında fakat biz o günlerde 6 bin, 7 bin dolar civarlarını gördük bu da tamamen darphanenin üretimi gerçekleştirmesi ve talebi karşılamasıyla alakalı bir durum olarak özetleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Bankaların farklı değerlendirilmesinin gerektiğini söyleyen sarraf Kürtüncü, şöyle konuştu:

"Bankaları ayrı şöyle bir değerlendirmek gerekiyor. Kuyumculuk sektörüne yapılan baltalama olarak görüyorum en hafif ifadesiyle çünkü biz bu meslek içerisindeyiz ortada bir pasta var. Pastadan pay alanlarız sayısının artmasının kuyumculuk sektörüne yapılan bir haksızlık olarak görüyorum. Yani kısacası şunu demek istiyorum herkes kendi işini yaparsa bu ülkede herkes mutlu olur herkes kazanır bankalar ine diğer işine devam etsin altından bir elini çeksin istiyorum." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Mustafa Tevfik Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title