Haberler

Aliağa'da Caz Rüzgârları Esecek

Bu yaz Türkiye'nin en ünlü tiyatro topluluklarını ve beyaz perdeden seçme filmleri sanatseverler ile buluşturan Aliağa Belediyesi, şimdi de caz müziğine gönül verenlerin kaçırmaması gereken dev bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Aliağa Belediyesi, 4-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 'Aliağa'da Caz Günleri' ile caz müziğin ünlü isimlerini ve genç yeteneklerini ağırlayacak. 6 gün boyunca caz tutkunlarına unutamayacakları geceler yaşatmaya hazırlanan Aliağa Belediyesi, caz müziğin sevilen isimlerini hayranlarıyla buluşturacak. Kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenecek caz konserleriyle Aliağalılar müziğe doyacak.

KATILIM ÜCRETSİZ

'Aliağa'da Caz Günleri' bugüne kadar birçok başarılı organizasyona imza atan ASEV farkıyla gerçekleştirilecek. Caz müziğin en güzel örneklerinin seslendirileceği konserler Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak. Aliağa gecelerini renklendirecek olan birbirinden iddialı konserlere katılım ise ücretsiz olacak.

Sıcak yaz gecelerinde 'serin caz rüzgarları' estirecek konserlerin ilki 4 Ağustos Salı günü saat 21.30'da başlayacak. Bu kapsamda dev organizasyonun startı; yılların deneyimini ustalığa dönüştüren müzisyen çift Ayşe Gencer ile İmer Demirer'in sahne alacağı muhteşem konser ile verilecek. 'Aliağa'da Caz Günleri'nin ilk konserine imza atacak Ayşe Gencer ile İmer Demirer ikilisi repertuarılarındaki en güzel şarkıları Aliağalı hayranları için seslendirecek.

YILDIZLAR GEÇİDİ

Kültür ve sanatın başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Aliağa, 4-9 Ağustos tarihleri arasında yıldızlar geçidine sahne olacak. Ayşe Gencer ile İmer Demirer'in açılış konseri ile başlayacak olan 'Aliağa'da Caz Günleri'nin ikinci gününde türkülere fusion tarzında yorum getiren grup 'Authentic Anatolian Project' sahne alacak. Türkçe cazın güçlü vokallerinden Şenay Lambaoğlu, 6 Ağustos Perşembe günü hayranlarıyla buluşurken, Uluslararası festivallerde adını tüm dünyaya duyuran 'A capella Boğaziçi' topluluğu da 7 Ağustos Cuma günü Aliağalı müzikseverlerin karşısına çıkacak. Aliağa'da takvimler 8 Ağustos'u gösterdiğinde ise müzisyen kuzenler Melis ile Cenk Sökmen, Aliağalılara caz müziğin coşku ve neşesini bir kez daha yaşatacak. Caz müziğinin en seçkin örneklerini müzikseverlerin beğenisine sunacak olan Aliağa Belediyes'nin 'Caz Günleri' etkinliği 9 Ağustos Pazar günü efsanevi caz müzisyeni Miles Davis'in dünyaca ünlü sanatçı kızı Della Miles'in final konseri ile sona erecek.

ETKİNLİK PROGRAMI

Caz Festivaline ev sahipliği yapacak olan Aliağa Belediyesi'nin etkinlik takvimi şöyle:

4 Ağustos Salı: Ayşe Gencer & İmer Demirer

5 Ağustos Çarşamba: Authentic Anatolian Project

6 Ağustos Perşembe: Şenay Lambaoğlu

7 Ağustos Cuma: Brassolist - A Capella Boğaziçi

8 Ağustos Cumartesi: Melis & Cenk Sökmen

9 Ağustos Pazar: Della Miles - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aliağa Belediyesi Miles Davis Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title