Haberler

"Alevilerin İbadetini Yargıtay Kararları Belirleyemez"

Kayseri Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Akpınar, Cemevlerinin Alevilerin ibadet yeri olup olmadığını tartıştırmayacaklarını, Alevilerin ibadet yerinin Yargıtay kararları ile belirlenemeyeceğini...

Kayseri Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Akpınar, Cemevlerinin Alevilerin ibadet yeri olup olmadığını tartıştırmayacaklarını, Alevilerin ibadet yerinin Yargıtay kararları ile belirlenemeyeceğini söyledi.

Akpınar, Yargıtay 7. Hukuk Dairesi'nin, Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği hakkında kapatma kararını reddeden yerel mahkeme kararını bozmasını eleştirdi. Akpınar, söz konusu kararı, Yezit tarafından Hz. Muhammed'e yapılan saldırılar ile benzeştirdi. Akpınar, söz konusu anlayışın, ne evrensel demokrasi ne de evrensel insan hakları ve hukuku kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirtti.

"TÜRKİYE ALEVİ BAHARINA HAZIR OLSUN"

Akpınar "Herkes bilmeli ki; Aleviler için ibadethane konusunda belirleyici olan yargı kararları değildir. ve cemevlerimizin ibadethane olduğu gerçeğini tartıştırmayız. Bu konuda; Başbakan ve Meclis Başkanı konuşamaz, Ulemelar görüş belirleyemez, Diyanet ve mahkeme karar alamaz. Biz Aleviler, yüzyıllardır cemimizi birlemeye, nefeslerimizi okumaya, semahımızı dönmeye devam edeceğiz. Ne sahte Alevi örgütleri, ne mahkeme, ne ulema kararları, ne de asimile politikaları bunu başaramayacaktır. Bu yasaları ve yasalara göre verilmiş kararları tanımıyoruz. Yargıtay'ın, Diyanet'in görüşüne dayanarak verdiği, 'cami ve mescit dışındaki yerlerin ibadethane olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığı' yönündeki bu kararını da tanımıyoruz. Değerli kamu oyu değerli basın: Türkiyede alevi baharına herkes hazır olmalı.

Ortadoğu'da yaşanan Arap baharı, Türkiye'de Alevi baharı yaşanacaktır.Herkes bunu böyle bilmeli ve buna hazırlıklı olmalı, İmam Hüseyin Kerbala yolunda ilerlerken dediği gibi Artık İslamla Vedalaşmak Gerekir Çünkü Ümmet Yezit Gibi Bir Yöneticiyle Duçar Olmuştur / ve işte bizde diyoruz ki Alın Yargıtay kararını başınıza çalınız. Sizlerin asimile politikanızı ve 4t4t4lerinizi zorunlu din derslerinizi diyanet fetvalarınızı tanımıyoruz." ifadelerini kullandı.

(SK)

29.07.2012 13: 17: 20

TSI

NNNN - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kenan Akpınar Yargıtay Kayseri Yerel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title