Haberler

Alaplı'da Fındık Rekoltesi 8 Bin 500 Ton

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçede fındık rekoltesinin 8 bin 500 ton olarak tespit ettiklerini söyledi.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçede fındık rekoltesinin 8 bin 500 ton olarak tespit ettiklerini söyledi.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçede özellikle belli bir zaman sürecinde havaların sisli gitmesinin fındık rekoltesini olumsuz etkilediğini geçen yıl 12 bin ton olan rekoltenin bu yıl 8 bin 500 ton olarak tespit ettiklerini söyledi.

Ziraat Odası Tarım Danışmanı Mühendislerle 20 noktada fındık rekolte tespit çalışması yaptıklarını belirten Türkoğlu, "Ziraat Odamız Tarım Danışmanı Mühendislerimiz Yalçın Yılmaz, Burhan Odabaş ve Eda Şişçi Çiftçioğlu ile birlikte 2013 yılı rekolte tahmini için köyleri dolaştık.

Fındığın durumuna bahçelerin durumuna baktık. Gözlemlerimiz ve üreticilerden aldığımız bilgiler doğrultusunda bu sene fındık rekoltesinin az olduğunu belirledik. Ayrıca bu seneki hava muhalefetleri nedeniyle de bazı bölgelerin zarar gördüğü ve mahsulün düştüğünü belirledik. Bölgeye uygun fındık cinsi seçimi yapılmadığından da üretimde düşüş gözüküyor.

Bu bilgiler ışığında Alaplı ilçesinde 20 noktada yaptığımız incelemeler sonucunda 99 bin 743 dekar alan ve 6 milyon 982 bin ocak fındık ağacında yaklaşık 8 500 ton fındık rekoltesi beklenmektedir" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Türkoğlu Alaplı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title