Haberler

Akhisar'da Depremzedeler İçin Üretilen Varil Sobalar Yola Çıktı

Güncelleme:

Akhisar Belediyesi’nin teknik personeli ve Endüstri Meslek Lisesi’nin gönüllü öğretmenlerinin atıl durumdaki varilleri işleyerek oluşturduğu sobalar, yakacak yardımlarıyla birlikte deprem bölgesi Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’a doğru yola çıktı.

Akhisar Belediyesi'nin teknik personeli ve Endüstri Meslek Lisesi'nin gönüllü öğretmenlerinin atıl durumdaki varilleri işleyerek oluşturduğu sobalar, yakacak yardımlarıyla birlikte deprem bölgesi Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'a doğru yola çıktı.

Depremzedelerin üşümemesi için harekete geçen meslek lisesinin gönüllü öğretmenleri ve Akhisar Belediyesi'nin teknik personeli, toplanan atıl durumdaki varilleri dezenfekte ettikten sonra mazgal ve boru ekleyerek sobaya dönüştürüyor. Üretilen sobalar, ısınma ihtiyacının karşılanması için deprem bölgesine gönderiliyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, şunları söyledi:

"Türkiye'nin, milletimizin başı sağ olsun. Bölgedeki yaraları sarmak için biz de seferberlik halindeyiz. Afet bölgesinden gelen acil ihtiyaçları koordine şekilde temin etmeye ve ulaştırmaya çalışıyoruz. Soba ve çadır ihtiyacı noktasında çok fazla talep gelince biz de harekete geçtik. Elimizdeki tüm çadırları afet bölgesine gönderdik. Topladığımız variller de işlenerek soba haline getirildi. Bu konuda ciddi emek harcayan Endüstri Meslek Lisesi'nin gönüllü öğretmenlerine ve belediyemizin demircilerine teşekkür ediyorum. Hazır hale getirilen her soba, belediyemizin yardım TIR'ları ile bölgeye gönderiliyor. Üretmeye ve göndermeye devam ediyoruz. Umarım oradaki vatandaşlarımıza bir nebze de olsa destek olabiliriz."

Kaynak: ANKA / Yerel

Adıyaman Akhisar Deprem Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title