Haberler

Akçakoca'da Üniversite Gençleri Dertli

Güncelleme:

Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletme ve Otelcilik Yüksek okulunda okuyan öğrenciler dertlerini bir sosyal içerikli toplantıda dile getirdiler.

Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletme ve Otelcilik Yüksek okulunda okuyan öğrenciler dertlerini bir sosyal içerikli toplantıda dile getirdiler. Öğrenciler hem turizmci hemde çifti olunamayacağını söylediler.

Akçakoca'da 20 kişilik üniversite öğrencisi, Nuri Aşık'a ait bir çay evinde Akçakoca Belediyesi eski başkanlarından Erol Solak ve eski AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ezer ve Eski Turizm Derneği Başkanı Cemil Gülez ile bir araya gelerek Akçakoca'nın geleceği ve turizm çalışmaları konularını değerlendirdiler.

Türkiye'nin doğusu ve batısından bir çok il ve ilçelerinden Akçakoca'ya gelen üniversite öğrencileri, Akçakoca'da yaşadıkları süre içerisinde bir çok zor anlar yaşadıklarını yerel halka kendilerini kabul etmeleri için zorlu bir yaşam yaşadıklarını belirterek Akçakoca'da turizm'in gelişmesinin mümkün olmadığını ancak bunun başarılmasının da mümkün olabileceğini belirttiler.

Öğrenciler, "Biz sadece şundan dertliyiz. Bizi siyasetleştirmelerinden dertliyiz. Biz öğrencileri sen kimsin, sen hangi partidensin denmesinden dertliyiz. Öncelikle bu tür siyasallaşmanın Akçakoca turizmdeki gelişmeyi engellediğini biliyoruz. Bir şekilde bu konuda düşünülmesi ve çözüm yapılması gerekiyor. Akçakoca'da turizmin gelişmesi için sadece bu işi yapanların olması gerekiyor. Hem çiftçi, hemde turizm işletmecisi olmak ilerlemeyi sağlayamaz. Bu konuda projeler üretmek ve söz sahibi insanların gurupların akademisyen ve profesyonel olarak çalışmak gerektiğine inanıyoruz" şeklinde ifade ettiler.

Eski Belediye Başkanlarından Erol Solak, öğrencilerin sıkıntılarını yakından takip ettiklerini belirterek "Üniversite kurulduğunda 25 öğrenci vardı, ancak şimdi öyle değil daha iyi planlama ve daha iyi yerel yönetimlerle işbirliği olmak gerekiyor" diye konuştu.

Mustafa Ezer, Akçakoca'da eğitimin yükseldiğini belirterek "Yıllar öncesinde turizm açısından daha ilerideydik ancak bunu yine başarabiliriz, anca bu birliktelikle olmalıdır" dedi.

Cemil Gülez, karamsar olunmaması gerektiğini belirterek "Turizmde gelişmeyi biz dernek yöneticileri olarak üniversite işbirliği ile yapılmasından yanaydık ve bir gurup oluşturmuştuk, ancak bazı engeller oldu. Yine aynı iddiada bulunuyorum, kesinlikle üniversite ile birlikte turizmle gelişme sağlanabilir ve gerçekleştirilebilinir" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Üniversitesi Mustafa Ezer Erol Solak Akçakoca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title