Haberler

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Remziye Sıvacı Açıklaması

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Prof. Dr. Remziye Sıvacı merkeze bağlı Çıkrık ve Beyyazı beldelerinde vatandaşlara seslendi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Prof. Dr. Remziye Sıvacı merkeze bağlı Çıkrık ve Beyyazı beldelerinde vatandaşlara seslendi.

Seçim çalışmalarına Afyonkarahisar merkeze bağlı Çıkrık ve Beyyazı beldelerinde devam eden Sıvacı'ya her iki beldede de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Beyyazı ve Çıkrık beldelerinde yaptığı konuşmada sağlık alanındaki yatırımlardan söz eden Sıvacı, şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli kardeşlerim biliyorsunuz ki ben bir hekimim ve işim şifa dağıtmak. Uzmanlık alanım sağlık. Eğer söz konusu sağlıksa akan suların durması gerekiyor ama bu ülkede 13 yıl önce hastanelerin halini dağıtmış olduğumuz gazetelerde anlatmaya çalışıyoruz. Uzun hasta kuyrukları, hastane ayrımları, parası olmaması nedeniyle günlerce hastanelerde mağdur kalan insanlar, almak istediği ilacı bugün aldığı fiyatın kat be kat daha fazlasını ödeyerek satın alanlar, o günleri hatırlamak bile istemiyorum."

"SAĞLIKTA ABD VE AB'DEN DAHA İYİYİZ"

Hastanelerin, bir vatandaş hasta olduğunda onu zengin veya fakir diye ayırmadan bakma zorunluluğu olduğunu belirten Sıvacı, "2002 öncesi işte aynen bu anlattığım gibiydi hastanelerin hali. Bugün en fakiri bile istediği gibi hastaneye gidip muayene oluyor ve hiçbir ücret ödemiyor. Bizi Avrupa ile Amerika ile kıyaslıyorlar. Avrupa'da eğer özel sağlık sigortanız olmasın, haliniz haraptır veya işiniz olmasın yine aynı şekilde bakmıyorlar ilgilenmiyorlar. Güya Avrupa'da demokrasi ve insan hakları var. Amerika'da da aynı durum söz konusu! Paran yoksa Amerika'da da Avrupa'da da hiçbir sağlık kuruluşunda tedavi olamazsın, ama gece gündüz eleştirdiğin Türkiye'de olursun. Hem de son derece hijyenik olan ve son derece teknolojik cihazlara sahip kamu hastanelerinde. Bu kamu hastaneleri şu anda dünyada parmakla gösterilen hastanelerle eşdeğer ameliyatlar yapabilen, özel hastanelerle kıyaslanabilecek durumda. Az önce içler acısı halini saydığım hastanelerin yani SSK'nın o dönem başındaki isim, bugün Türkiye'de hükümetin başına geçmeye talip olan ana muhalefet partisinin genel başkanı. SSK'yı idare edemeyen bir kimse hükümetin başına gelirse halinizi siz düşünün" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Remziye Sıvacı Ak Parti Beyyazı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title