Haberler

Afyonkarahisar Valisi İmga, Tarihi Kaleye Çıkacak

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, 25 Yıl Önce Şuhut İlçesinde Kaymakamlık Yaptığı Dönemlerde Çıktığı Tarihi Afyonkarahisar Kalesi'ne Tekrar Çıkmayı Planlıyor.

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, 25 yıl önce Şuhut ilçesinde kaymakamlık yaptığı dönemlerde çıktığı tarihi Afyonkarahisar Kalesi'ne tekrar çıkmayı planlıyor.

Meslektaşı olan Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı'yı karşılamak için valiliğin önünde bekleyen Vali Haluk İmga, basın mensuplarının ricasını geri çevirmeyerek, tarihi Afyonkarahisar Kalesi'nin arka fonda bulunduğu hatıra fotoğrafı çektirdi. 226 metre yüksekliği bulunan 550 basamaklı kaleye, 25 yıl önce Şuhut ilçesinde kaymakamlık yaptığı dönemlerde çıktığını belirten İmga, uzun yıllar aradan sonra tekrar kaleye çıkmak istediğini söyledi. Tarihi, milattan önce 1350'li yıllara dayanan ve Hititler'den sonra Anadolu'da uygarlık kuran Frigler döneminde dini bir merkez olarak kullanılan Afyonkarahisar Kalesi'nde, Frig mihrabı, sunu çukurları, Frig basamaklı sunaklar ve Frig kaya tapınakları bulunuyor. Tek bir çıkış yolu bulunan ve 550 basamaktan oluşan kaleye, yaklaşık 30 dakikada çıkılıyor. Adına şarkılar, şiirler ve maniler yazılan 226 metre yüksekliğindeki tarihi Karahisar Kalesi, geçmişten günümüze ışık tutuyor. Birçok inanışa ev sahipliği yapan kale, tüm heybetiyle binlerce yıldır ayakta duruyor.

(ATA-Y) 15.06.2008 11:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title