Haberler

Adü, Adım Üniversiteleri Rektörler Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Adım Üniversiteleri Rektörler Toplantısı'nda ADÜ'nün turizmde gelişmiş yapısından dolayı öğretim görevlisi yetiştirmede diğer üniversitelere yardımcı olması fikir birliğine varıldı.

Adım Üniversiteleri Rektörler Toplantısı'nda ADÜ'nün turizmde gelişmiş yapısından dolayı öğretim görevlisi yetiştirmede diğer üniversitelere yardımcı olması fikir birliğine varıldı.

Turizm temasıyla gerçekleşen toplantıya; Kültür ve Turizm Eski Bakanı Atilla Koç, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ADÜ Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. S. Fatih Kurşunlu, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bedri Yüksel, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sabri Çelik, Balıkkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Cevdet Avcıkurt, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Yıldırım Atayeter katıldı.

ADÜ protokol tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı Adım Üniversiteleri birlikteliğinin kuruluşundan ve geçmişinden bahsederek, "Bu denli sıkı işbirliğinin ve tematik toplantılarının daha değişik nice araştırma konuları, nice enstitüler ve araştırma merkezlerinin kurulmasına vesile olması diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmasında turizm alanında hizmet kalitesinin arttırılmasının büyük önem taşıdığını işaret eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu "Turizme çok ciddi yatırım ve destek veriyoruz. ADÜ olarak bu konuda en fazla öğrenciye sahip okullardan biriyiz ve bu konuda işbirliğine açığız. Ayrıca Adım Üniversiteleri birlikteliğinde ortak yapabileceğimiz her türlü çalışmaya hazırız" dedi.

Kültür ve Turizm Eski Bakanı Atilla Koç konuşmasında bilim felsefesinin, yeni şeyler öğrenmenin ve araştırmanın önemini vurgulayarak Turizm dallarını ele aldı. Turizmi; termal turizm, deniz turizmi, kongre turizmi, sağlık turizmi, dağ turizmi olarak farklılık gösterdiğini dikkat çeken Koç, bunların avantajları ve geliştirme yolları hakkında bilgi verdi.

ADÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Nuri Özdoğan konuşmasında, ADÜ Turizm programlarını tanıtarak akademik yapısı, eğitim öğretim çalışmaları, staj bilgisi, öğrenci sayıları ve çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Konuşmaların ardından, Milet Müzesi ve Apollon Tapınağı Gezisi yapılarak misafirlere Aydın'ın kültürel zenginlikleri tanıtıldı.

2. günde devam eden Adım Üniversiteleri Birliği genel değerlendirme toplantılarında turizm sektörüyle ilgili kararlar alındı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Adnan Menderes Üniversitesi Mustafa Birincioğlu Atilla Koç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title